Diari La Veu del País Valencià
Juan Roig invertirà 192 milions d’euros en el nou Valencia Basket Arena

El nou pavelló que albergarà els partits del Valencia Basket, l’Arena, ja va prenent forma. Juan Roig, propietari de Mercadona i president de l’equip, ha donat a conéixer aquest dimecres les característiques que tindrà la nova seu del club de bàsquet de la ciutat de València.

L’Arena tindrà una extensió de 21.500 m2 i estarà al costat de l’Alqueria del Basket i el Pavelló Font de Sant Lluís. No obstant això, la instal·lació comptarà amb una superfície total a construir d’aproximadament 40.000 m2 i es situarà en una parcel·la cedida per l’Ajuntament de València per un període de 50 anys sota la fórmula de concessió. El projecte proposa també la construcció d’un recinte per a 15.000 espectadors asseguts, un pàrquing subterrani amb capacitat per a 1.458 places d’aparcament i algunes infraestructures complementàries.

Segons un estudi de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (Ivie), es generaran 300 llocs de treball i un impacte econòmic de més de 10 milions anuals.

La societat patrimonial de Juan Roig ha presentat aquest dimecres al registre d’entrada de l’Ajuntament la documentació del projecte per a tractar d’aconseguir el suport del Consistori. La societat serà la propietària de la instal·lació però la gestió de l’activitat serà íntegrament privada. Per tant, contractarà un gestor que elaborarà “una programació atractiva per fer del futur Arena, un espai amb esdeveniments musicals, artístics i esportius de primer nivell nacional i internacional”, segons ha comunicat la pròpia societat. També han volgut destacar la plena autonomia de l’explotació i gestió del mateix.

La inversió es finançarà totalment amb el patrimoni personal de Juan Roig i els 192 milions d’euros estaran destinats a la construcció del recinte, el pàrquing i altres infraestructures. La proposta s’emmarca dins del projecte Legado de Juan Roig on se’n destaquen altres com Marina de Empresas, Fundación Trinidad Alfonso, Valencia Basket i l’Alqueria del Basket i busca, com la resta d’iniciatives dutes a terme, beneficiar la ciutat de València.

Així mateix, el document presenta la proposta de pagar anualment i al llarg de tot el període de la concessió un cànon del 2,7% a la corporació municipal sobre els ingressos generats als que s’han de sumar, segons l’informe de l’Ivie, els 300 llocs de treballs que es generaran i un impacte econòmic en la ciutat de 10 milions d’euros.

El nou Arena comptarà amb una zona de restauració interior, llotges i zona VIP. A més, la instal·lació estarà dotada amb la tecnologia més avançada i els últims mitjans tècnics per a la retransmissió de tot tipus d’esdeveniments. A la mateixa parcel·la es construirà de forma annexa la futura seu del València Basket i comptarà amb serveis esportius com pista auxiliar, vestuaris, àrea per als mitjans de comunicació, tenda, sala de trofeus i oficines del club.

Si tots els tràmits es desenvolupen segons els terminis prevists i sense incidències, l’Arena podria inaugurar-se en València l’any 2022, moment a partir del qual es podran acollir esdeveniments esportius, artístics, culturals i d’entreteniment de gran envergadura.

Comparteix

Icona de pantalla completa