Les exportacions al Japó augmenten un 20,36% en el primer quadrimestre de 2018

L'Ivace preveu un augment major dels intercanvis comercials amb el país nipó després de la signatura de l'acord de lliure comerç entre Tòquio i Brussel·les
/ València
18 juliol 2018 01:00h
Per productes, el calçat és el sector més exportat a Japó, amb un valor de 8,6 milions d\'euros.

El País Valencià ha exportat productes al Japó per valor de 36,85 milions d'euros en el primer quadrimestre de l'any, la qual cosa representa un destacat increment del 20,36% pel que fa al mateix període de l'any anterior, segons dades fetes públics per Ivace Internacional. La directora general d'Internacionalització i directora adjunta de l'Ivace, María Dolores Parra, ha destacat l'oportunitat d'augmentar les nostres exportacions al mercat nipó després de la recent signatura de l'acord de lliure comerç entre Europa i el Japó.

L'acord segellat ahir a Tòquio entre la UE i el Japó, crea un espai de lliure comerç amb l'eliminació d'aranzels en el 99% de les importacions de productes japonesos i en el 94% de les exportacions europees a l'arxipèlag. Ambdues potències culminen un llarg procés de negociacions iniciat en 2013, encara que per a l'entrada en vigor del pacte encara són necessaris alguns tràmits i el procés podria allargar-se.

"Japó és un mercat madur i complicat per la distància geogràfica i cultural però és important seguir insistint en la introducció dels nostres productes. Existeix una bona valoració de la nostra oferta i és un mercat que ofereix oportunitats", ha assenyalat Parra. La directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra, ha explicat que les empreses valencianes compten amb un actiu important per a accedir al mercat nipó com és la xarxa de suport en l'exterior.

"Comptem amb una antena a el Japó des de la qual desenvolupem serveis personalitzats a les empreses valencianes en forma de viatges de prospecció, sondejos de mercat o presentació de producte. A açò s'afegeix la possibilitat de realitzar contactes amb importadors interessats en els nostres productes que ens visiten en el marc de missions inverses", ha explicat.

"El que és important és que ens adaptem a les necessitats de les empreses en tot moment. És important que coneguen que els nostres recursos i actius estan a la seua disposició per a facilitar la seua estratègia", ha indicat.

Desglossament de productes

Per productes, el calçat és el sector més exportat al Japó, amb un valor de 8,6 milions d'euros. El segueixen els productes ceràmics, amb 3 milions d'euros i en tercer lloc se situen els vins i begudes, amb 2,55 milions d'euros, seguits de sucs i extractes vegetals, amb 2,29 milions d'euros. 

En cinqué lloc se situen les conserves vegetals, amb 2,28 milions d'euros i a continuació els olis essencials i articles de perfumeria amb un valor de 2,13 milions d'euros. Aquest és precisament un dels capítols que registren un major dinamisme, xifrat en un 1500%. 

També destaca l'ascens de les exportacions de moble i il·luminació, que creixen un 94% en el primer quadrimestre amb 1,3 milions d'euros. Les manufactures de ferro i acer també registren un dels majors augments xifrat en un 1105% en aconseguir els 1,16 milions d'euros. En el cas de les conserves vegetals, l'ascens es xifra en un 61% i en un 34% els productes ceràmics.

next