Diari La Veu del País Valencià
‘2015 serà l’any de les Falles perquè seran Patrimoni de la Humanitat’
Europa Press / València

El portaveu del grup municipal socialista en l’Ajuntament de València, Joan Calabuig, ha destacat que 2015 “serà l’any de les Falles” perquè creu que aconseguiran la declaració de Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Calabuig, en un comunicat, ha traslladat la seua “felicitació” a les comissions falleres, artistes, bandes de música, pirotècnics i tots els que han format part de les festes de 2014 “contribuint al fet que hagen sigut un èxit”.

Així mateix, ha aplaudit que “després dels obstacles que va posar el Partit Popular a les falles a través de la pujada de l’IVA al 21%”, els artistes han aconseguit que els monuments” lluïren un any més amb la crítica a l’actual situació de crisi econòmica o la corrupció”. “L’enginy i la imaginació s’ha imposat una vegada més”, ha remarcat.

Amb la vista posada en el pròxim any, ha assegurat que 2015 serà “l’any de les Falles perquè aconseguiran el nomenament de la Unesco com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat”. En aquest sentit, ha recordat que el PSOE va presentar en 2011 una proposició no de llei perquè totes les institucions implicades col·laboraren perquè les festes de les falles tingueren aquest reconeixement.

“Les falles són el gran esdeveniment de la nostra ciutat i suposen un element dinamitzador de la nostra economia i de la nostra imatge de ciutat de primer ordre”, ha remarcat l’edil socialista, qui ha apostat per posar en valor “els tallers dels artistes fallers per a consolidar el seu impacte econòmic i atractiu turístic al llarg de tot l’any”.

Així mateix, ha criticat que l’equip de Govern “ha tornat a suspendre en neteja viària”. “El PP porta més de 20 anys governant i cometent els mateixos errors”, ha remarcat i ha lamentat que “els efectes de les retallades han tornat a ser protagonistes aquests dies gràcies a l’acumulació d’escombraries o la falta d’urinaris públics en els carrers”.

“Èxit malgrat els obstacles del PP”

Per tant, ha felicitat les comissions falleres, artistes i altres actors de les falles per “l’èxit” de les festes “malgrat els obstacles que ha posat el Partit Popular en totes les institucions en les quals Governa”.

“Ara és el moment de pensar en el futur per a aconseguir que 2015 siga l’any de les Falles i tots hem d’estar units per a treballar en aquesta línia perquè el reconeixement de la Unesco contribuirà a la reactivació econòmica de la nostra ciutat”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa