Diari La Veu del País Valencià
Oltra: Promocionar la llengua més feble és una obligació política, legal i constitucional

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha clamat contra “els enemics que han eixit al valencià” i fan “oposició denigrant” a aquesta llengua amb l’objectiu de fer una “castració cultural” perquè, al seu parer, “no han entés que tindre dues llengües en un territori és una riquesa i no un problema i que promocionar la llengua que és més feble és una obligació política, legal i constitucional”.

Així ho ha indicat Oltra als mitjans de comunicació, després que aquest dimecres el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià haja declarat la nul·litat parcial del Decret 6/2017 de la Generalitat que regula l’ús del castellà i del valencià en l’administració pública autonòmica.

Sobre aquest tema, Oltra ha puntualitzat que el Consell està estudiant recórrer contra la decisió de l’alt tribunal perquè considera que “no s’ajusta als paràmetres del mandat constitucional de defensa de les llengües cooficials com a riquesa cultural d’Espanya”, regulat en l’Article 3 de la Carta Magna, i ha emfatitzat que “la Constitució està per a complir-la”.

A més, ha indicat que des de l’executiu autonòmic entenen que “dins de la pròpia sentència hi ha diferents tractaments d’un mateix concepte que tampoc queda molt clar”. “Nosaltres defensarem la protecció i la promoció del valencià com a mandat constitucional i com a llengua minoritzada”, ha subratllat.

Comparteix

Icona de pantalla completa