El líder de Yomus i dos investigats més per les agressions del 9 d'Octubre neguen la seua participació en els altercats

En el procediment hi ha 17 investigats per desordres públics i lesions
/ València
19 juliol 2018 01:00h
Imatge dels actes violents del 9 d\'Octubre on es pot vore Vicente Javier Estruch.

Vicente Javier Estruch, considerat el líder del grup d'ideologia d'ultradreta Yomus, i dos investigats més han negat aquest dijous haver participat en les agressions registrades en la manifestació vespertina del 9 d'Octubre. Estruch, conegut com 'El Alfarrasí', ha hagut d'acudir aquest dijous als jutjats de València per a declarar com a investigat pels incidents registrats el 9 d'Octubre en la marxa –sota el lema 'Sí al valencià'– en la qual van ser agredits participants i periodistes.

A la seua arribada a la Ciutat de la Justícia de València, l'investigat ha dit "pesats" als mitjans de comunicació que esperaven la seua compareixença i ha negat ser ell qui apareixia en les imatges de les agressions. "No sóc jo. No saps que no sóc jo?", ha respost.

Ja davant el titular del Jutjat d'Instrucció número 15 de València, Vicente Javier Estruch s'ha acollit al seu dret a no declarar, com ja va fer en la seua anterior compareixença davant el magistrat per aquesta causa, l'1 de desembre del passat any.

Sí que han prestat declaració, en canvi, dos dels 17 investigats en aquest procés en el qual s'investiguen els incidents registrats el passat 9 d'octubre. El primer d'ells també ha negat que siga un dels agressors que apareixen en les imatges aportades a la causa, segons ha pogut saber Europa Press de fonts coneixedores de la declaració.

El segon dels citats aquest dijous pel titular del Jutjat d'Instrucció 15 de València també ha declarat. En concret, s'ha desvinculat dels grups que van protagonitzar les agressions i ha argumentat que no sabia que eixa vesprada hi havia una manifestació als carrers del centre de València ni el seu contingut i que es va veure embolicat en els incidents.

En total, en aquest procediment judicial hi ha 17 investigats per presumptes desordres públics i lesions, entre altres. El jutge va obrir una investigació després de les diligències d'ofici que va acordar la Fiscalia Provincial de València. Altres entitats, com la Xarxa Espanyola d'Immigració i Ajuda al Refugiat, van presentar també denúncies per aquestos fets davant el ministeri públic.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next