Diari La Veu del País Valencià
Un home és condemnat a dos anys de presó per espiar el WhatsApp de la seua dona

La Secció Primera de l’Audiència d’Alacant ha imposat dos anys de presó a un home per un delicte de descobriment i revelació de secrets després de declarar provat que va espiar el WhatsApp i va fer un reset al telèfon mòbil de la seua dona a Elx (el Vinalopó Mitjà). La sentència, a la qual ha tingut accés Efe, l’obliga també a pagar una multa de 3.240 euros i li prohibeix acostar-se o comunicar-se per qualsevol mitjà amb ella durant quatre anys.

No obstant això, el tribunal l’ha absolt de set delictes de violació, dos d’amenaces, quatre de maltractaments i un de lesions, pels quals la fiscalia i l’acusació particular reclamaven penes que en el seu conjunt rondaven els 78 anys de presó. Consideren els magistrats que les acusacions han aportat una base probatòria “summament escassa” i “insuficient” per a acreditar eixes infraccions, malgrat el testimoniatge incriminatori prestat per la víctima durant el judici, que es va celebrar els dies 27 i 28 del passat mes de juny.

La sala només considera provat que el processat, J.G.A., de 32 anys, va aprofitar els seus coneixements d’informàtica, perquè regentava una botiga especialitzada en eixa matèria, per a instal·lar un programa en el seu ordinador amb el qual seguia les converses que mantenia la seua dona per WhatsApp. Va arribar a fotografiar alguns d’eixos missatges, que posaven de manifest una presumpta infidelitat de la seua parella amb un altre home, i enviar-li’ls a ella.

A continuació, segons recull la sentència, que pot ser recorreguda en apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia (TSJ), va fer un reset al telèfon de la dona per a no deixar evidències del seu espionatge, perquè sabia que aquesta podia “denunciar-lo a la Policia”. L’Audiència d’Alacant cita com a prova fonamental de la comissió d’aquest delicte la confessió que va fer el propi J.G.A. durant la instrucció de la causa, una declaració de la qual es va retractar, no obstant això, en el judici.

El tribunal sosté que la intercepció de les comunicacions de la víctima van lesionar “greument la seua intimitat”, perquè es van realitzar “lògicament sense el seu permís”, ja que “posaven de manifest una presumpta infidelitat en la parella” que ella pretenia ocultar al processat.

Comparteix

Icona de pantalla completa