Diari La Veu del País Valencià
La banda gallega d’A Lira de Ribadavia guanya la Secció Tercera del Certamen de València

La 132a edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València (CIBM) ha començat aquest dijous amb la celebració al Palau de la Música de la Secció Tercera, una categoria on s’ha erigit guanyadora la banda d’A Lira de Ribadavia.

Des de les 17 hores, la sala Iturbi del Palau de la Música ha sigut l’escenari on han competit fins a sis agrupacions musicals en una categoria on s’ha imposat la banda gallega A Lira de Ribadavia amb un total de 354 punts. En segon lloc ha quedat la banda de Soacha-Cundinamarca de Colòmbia amb 346 punts, mentre que en tercer lloc s’ha situat la banda de la Societat Musical Santa Cecília de Xera amb 320 punts. Les sis bandes participants han interpretat com a obra obligada Sagittarius del compositor Guillermo Ruano.

En aquesta secció que ha inaugurat el CIBM han participat els Amigos de la Música de Dúrcal qui amb direcció d’Ángel Hernández han interpretat el pasdoble fora de concurs Dúrcal, Perla del Valle, de Manuel Garín Borrego i com a obra lliure Symphonic Variations, de Jacob de Haan; la Unió Musical ‘La Primitiva’ de Castell de Castells qui amb direcció de José Rafael Albert Guerola han interpretat el pasdoble A Castells, de José Rafael Pascual Vilaplana i com a obra lliure Qastal, de Saül Gómez Soler; la Banda Muncipal Soacha-Cundinamarca qui amb direcció de Guillermo Escobedo Rodríguez han interpretat el pasdoble La Calle Mayor, de Luis Serrano Alarcón i com a obra lliure Lament, de Francisco Tamarit; la Societat Musical Santa Cecília de Xera qui amb direcció de Santi Miguel Pasdoble han interpretat el pasdoble La Morenica, de Manuel Carrascosa i com a obra lliure Vesuvius, de Frank Ticheli; la Lira Ribadavia qui amb direcció de Xabier Oliveira Blanco han interpretat el pasdoble Brisas del Tea, de Iñaki Lecumberri i com a obra lliure Terra de Reis, de Pere Sanz Alcover, i la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella qui amb direcció d’Andrés Colomina Bernabeu han interpretat el pasdoble Rodríguez Cases, de José Aparicio Peiró i com a Obra lliure Trips, d’Óscar Navarro.

Fora de concurs, mentre ha deliberat el jurat, han actuat l’Ensemble de dolçaina i percussió de la ciutat de València amb direcció de Fernando Cantó. El Certamen de València continuarà aquest divendres amb la celebració de la Secció Segona.

Comparteix

Icona de pantalla completa