Diari La Veu del País Valencià
Compromís demana al govern espanyol que no s’oblide dels drets de les famílies dels habitatges de protecció oficial

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha registrat una pregunta al govern espanyol per a saber si pensa complir amb les iniciatives aprovades en 2017 en suport dels afectats d’habitatges protegits, amb l’objectiu que “prompte es corregisca aquesta absència i el nou executiu es pronuncie favorablement a la recuperació dels seus drets”.

Davant el nomenament de la nova secretària general d’Habitatge, Helena Beunza, Compromís informa en un comunicat que la Coordinadora Nacional de Plataformes d’Afectats (VPO) ha tornat a sol·licitar al Ministeri de Foment una reunió urgent. La coalició espera que “s’aborden ràpidament les dificultats de les famílies afectades, la situació socioeconòmica de les quals s’ha vist greument deteriorada durant els últims anys per les polítiques antisocials d’habitatge dutes a terme pel govern de Rajoy”.

Compromís adverteix que ha causat sorpresa entre els afectats VPO que, en les primeres iniciatives sobre habitatge del nou govern, “no s’haja esmentat la problemàtica de l’habitatge protegit, especialment perquè el Partit Socialista sempre ha estat donant suport als afectats”. Recorda sobre aquest tema que les proposicions no de llei (PNL) van comptar amb el suport dels socialistes.

En concret, les resolucions aprovades demanen al govern la recuperació de les ajudes de subsidi a les 300.000 famílies afectades i l’establiment d’uns tipus d’interés “realment justs i socials per a l’habitatge protegit”, mitjançant la substitució de l’Índex de Referència de Préstecs Hipotecaris (IRPH) per l’Euríbor.

Comparteix

Icona de pantalla completa