Diari La Veu del País Valencià
Oltra lamenta que el PPCV siga incapaç d’estimar la llengua dels nostres avantpassats

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha lamentat aquest divendres que el PPCV siga “incapaç d’estimar la llengua dels nostres avantpassats” durant la roda de premsa posterior al ple del Consell, que en aquesta ocasió, s’ha celebrat al municipi de Castalla (l’Alcoià). Oltra ha fet aquestes declaracions després de ser preguntada per la decisió que el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià –coneguda aquest dimecres– d’anul·lar un total d’onze articles del decret d’ús del valencià a les administracions per considerar que margina el castellà.

Carregant el vídeo…

La també consellera d’Igualtat ha puntualitzat que el govern valencià no valora les decisions judicials però sí les de caràcter polític atés que aquesta situació s’ha produït perquè els populars van presentar un recurs contra aquest decret. “El PPCV converteix la nostra riquesa cultural en un conflicte permanent i això és molt cansat i molt trist”, ha asseverat la número dos del Consell.

La també consellera d’Igualtat ha assegurat que la Generalitat presentarà un recurs contra la sentència del TSJ perquè la seua obligació és “defensar els drets de les persones a relacionar-se en l’administració amb la llengua que trien”. Oltra, a més, ha manifestat que és tota “una sort tindre dues llengües” i que veu “profundament irresponsable” que el PPCV genere una disputa entre la societat valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa