Diari La Veu del País Valencià
La banda portuguesa Amigos da Branca guanya la Secció Primera del Certamen de València

La Secció Primera de la 132a edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València (CIBM) celebrada aquest dissabte ja té banda guanyadora. L’agrupació Armob-Associaçao Recreativa e Musical Amigos de Branca s’ha imposat en aquesta categoria on han competit tres formacions entre les quals no hi havia cap banda valenciana.

Des de les 17 hores, la sala Iturbi del Palau de la Música ha sigut l’escenari on han competit tres agrupacions musicals en una categoria on s’ha imposat la formació Armob-Associaçao Recreativa e Musical Amigos da Branca de Portugal amb un total de 370 punts. En segon lloc ha quedat la Banda Música Municipal de Sillera amb 340,5 punts, mentre que en tercer lloc s’ha situat la Banda Municipal de Punta Umbría amb 325 punts. Totes les formacions participants han interpretat com a obra obligada Joglaresca del compositor valencià Francisco Bort Ramón.

En aquesta secció que ha inaugurat el CIBM han participat la Banda de Música Municipal de Sillera (Pontevedra) qui amb direcció de Rafael Agulló Albors ha interpretat el pasdoble fora de concurs Música y vinos, de Manuel Morales Martínez i com a obra lliure Where angels fly, de Kevin Houben; la Banda Municipal de Punta Umbría (Huelva) qui amb direcció de Francisco Andrés De La Poza Curiel han interpretat el pasdoble Triana, de Santiago Lope i com a obra lliure Arafo, Ensueño de un Paraíso, de Ferrer Ferran, i l’Armob-Associaçao Recreativa e Musical Amigos da Branca de Portugal qui amb direcció de Paulo Martins han interpretat el pasdoble Amigos da Branca, de Teo Aparicio-Barberán i com a obra lliure la Segunda sinfonía (mov. 1r, 3r i 4t), de Luís Serrano Alarcón.

Mentre el jurat ha estat deliberant els guardons d’aquesta Secció Primera, ha participat com a banda invitada la Bezirksjugendorchestre Kirchdorf d’Àustria qui sota la direcció de Christoph Pamminger i Gottfried Rapperstorfer ha oferit un programa format per la Sinfonietta Nr 2 (mov. 1r i 2n), de Fritz Neuböck; Donauwalzer, de Johann Strauss Sohn; Teufelstanz – Danse Diabolique, de Josef Hellmesberger; Nottingham, de Wolfgang Amadeus Mozart; Blackout, de Thomas Doss; Saxpack, de Otto M. Schwarz (Solista: Stephanie Schoiswohl) i Consolat de Mar, de Ferrer Ferran.

Aquest diumenge, el Certamen de València arriba a la recta final amb l’entrada en escena de les bandes de la Secció d’Honor, una categoria on competiran per endur-se el màxim guardó d’aquest envit bandístic internacional les agrupacions simfòniques de la Societat Musica Instructiva Santa Cecília de Cullera i la de la Unió Musical de Torrent. Abans de la participació de les dues bandes en concurs actuarà la Jove Banda Federal i, com és habitual, conclourà el CIBM la Banda Municipal de València amb un concert on debutarà el nou titular de la formació professional, el valencià Rafael Sanz-Espert.

Comparteix

Icona de pantalla completa