Diari La Veu del País Valencià
Santa Cecília de Cullera guanya el Certamen de València

Santa Cecília de Cullera s’ha imposat en la Secció d’Honor del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València que aquest diumenge a posat punt final a la seua 132a edició.

La sala Iturbi del Palau de la Música ha acollit aquest diumenge la celebració de l’última categoria del Certamen de Valencia, una secció en la qual participen les formacions més nombroses, amb un límit màxim de 140 músics. Així, la banda de la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera ha sigut la guanyadora de la Secció d’Honor amb 374,5 punts, mentre que l’agrupació de la Unió Musical de Torrent ha quedat en segon lloc amb 363 punts.

La Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana sota la direcció de Saül Gómez Soler ha inaugurat la Secció d’Honor com a banda invitada i fora de concurs. La formació federal ha interpretat el pasdoble Lo cant del valencià, de Pedro Sosa; una selecció dels Ballets, de Miguel Asins Arbó, i Phobos, de José Suñer Oriola.

Les dues bandes que entraven en competició han interpretat com a obra obligada Sinfonietta #1, de Bart Picqueur. Santa Cecília de Cullera, amb direcció de Carlos Garcés, ha començat amb el pasdoble fora de concurs Las Arenas, de Manuel Morales i com a obra lliure, Nemesis. Metáfora Sinfónica, una peça que va encarregar l’agrupació de Cullera per a competir en aquest CIBM, de José Suñer Oriola. En segon lloc va actuar la Unió Musical de Torrent amb direcció de Frank de Vuyst qui va interpretar el pasdoble Música y vinos, de Manuel Morales i com a obra lliure, Images Diaboliques (I-Danse Satanique; II-Fantasmagorie), d’Alexandre Kosmicki.

Com és habitual, la Banda Municipal de València ha clausurat el Certamen de València. Ha debutat Rafael Sanz-Espert com a titular de la formació qui ha dirigit la Marxa del Rei Barbut, de Matilde Salvador de qui aquest any es commemora el seu centenari de naixença; With Heart and Voice, de David Gallingham; Malaguenya de Barxeta (Versió Obrint Pas), d’Azael Tormo,, i Rhapsody for Talents, de G. Castro D’Addona.

Comparteix

Icona de pantalla completa