La coordinadora del PDeCAT, Marta Pascal, renuncia al seu càrrec perquè no té "la confiança de Puigdemont"

La ponència política de l'assemblea del partit ha aprovat una esmena que instava la militància a "sumar-se i participar activament a títol personal" en una crida per la República Catalana
22 juliol 2018 01:00h
Marta Pascal s\'abraça al seu equip després d\'anunciar la seua renuncia.

La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha renunciat a formar part de la direcció del partit a partir d'ara. Tal com ja havien apuntat algunes fonts, Pascal ho va anunciar finalment en una compareixença aquest dissabte en el marc de l'assemblea que el seu partit celebra al Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona.

"Entenc la política com a servei i sóc coordinadora general d'un partit que volem gran, on tothom sumi, on no sobri ningú, però és evident que no pot ser que la coordinadora no tingui la confiança del president Puigdemont, jo no la tinc", ha resolt envoltada del seu equip. Pascal ha fet un pas enrere després d'una pugna amb el sector crític proper a Puigdemont que ha anat a l'alça durant l'assemblea.

En una intervenció sense preguntes, Pascal va anunciar la seua decisió després d'una pugna amb el sector proper a Puigdemont i ha assenyalat directament l'expresident com a raó del seu pas enrere. Ha afirmat així que entén la política com a "servei" però ha apuntat: "És evident que la coordinadora no pot ser que no tingui la confiança del president Carles Puigdemont; jo no la tinc, com és evident, com s'ha vist i com és obvi", ha sentenciat. 

Per això ha anunciat la decisió de renunciar a "un nou mandat com a responsable" del PDeCAT. La fins ara coordinadora ha afirmat també que ha demanat al seu equip, i ha citat especialment el seu número 2, David Bonvehí, que "es quedin" al partit. I ha afegit: "Seguiré fidel al partit que m'ho ha donat tot a la meva trajectòria política".

Els crítics, a l'alça

Fonts del sector proper a Carles Puigdemont ja havien posat sobre la taula que no volien que Pascal tinguera un paper predominant a la nova direcció i havien posat les mirades en Bonvehí per a assumir la presidència, una proposta que asseguraven que generava consens entre diferents sectors. Pendents encara de com es resolga la nova estructura del partit a la ponència organitzativa, algunes veus apunten a la diputada Míriam Nogueras com a possible perfil per a la vicepresidència.

Tot plegat en el marc d'un debat polític sobre quin ha de ser el rol del PDeCAT davant del projecte que va presentar dilluns l'expresident Carles Puigdemont. La Crida Nacional per la República. Poc abans que Pascal anunciara la seua renúncia, la ponència política de l'assemblea ha aprovat una esmena que instava la militància a "sumar-se i participar activament a títol personal" a aquest projecte.

next