Diari La Veu del País Valencià
Milagrosa Martínez deixa, per fi, el seu escó en Les Corts
RedactaVeu / Europa Press / València

L’alcaldessa de Novelda, exconsellera de Turisme i diputada autonòmica pel PP, Milagrosa Martínez, processada en el ‘cas Gürtel’, ha deixat aquest divendres el seu escó en les Corts valencianes, segons han confirmat fonts del parlament autonòmic.

Aquesta decisió es produeix després que el Comitè de Drets i Garanties del Partit Popular valencià (PPCV) nomenara ahir dijous Araceli Peris com a instructora sobre la situació de Martínez, processada en el ‘cas Gürtel’, perquè “estudie” l’assumpte i “faça una proposta” a aquest organisme.

Martínez serà substituïda per Juan de Dios Navarro, exdelegat del Consell a Alacant.

El vicepresident del Consell, José Ciscar, va anunciar recentment que si Milagrosa Martínez no deixava l’escó voluntàriament el grup popular “prendria mesures”, al temps que va anunciar que el PP estava disposat a quedar-se en minoria en Les Corts si era necessari per a recuperar la confiança en la política.

Milagrosa Martínez està processada per la seua etapa com a consellera de Turisme per una de les peces –la 3- del ‘cas Gürtel’ instruïdes en el Tribunal Superior de Justícia valencià, relativa a les contractacions de la fira Fitur. El començament del judici està fixat per al pròxim 31 de març.

La instrucció investiga els contractes signats per la Generalitat Valenciana amb empreses de la ‘Gürtel’ per a l’organització del pavelló valencià a la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur) dels anys 2008 i 2009. A la banqueta dels acusats, les exconselleres de Turisme, Milagrosa Martínez i Angélica Such, així com 11 imputats més entre els quals hi ha Francisco Correa, Álvaro Pérez i Pablo Crespo (dirigents de les empreses). L’expresident valencià Francisco Camps i l’exconseller Rafael Blasco estan citats com a testimonis.

El judici per la peça 3 del ‘cas Gürtel’, que investiga suposades irregularitats en contractacions de la fira Fitur entre els anys 2005 i 2009, es perllongarà fins a mitjan octubre. La vista començarà amb dos dies per a qüestions prèvies, seguirà amb les declaracions dels 13 acusats i finalment tocarà el torn als testimonis, entre els quals estan citats l’expresident de la Generalitat i membre nat del Consell Jurídic Consultiu (CJC) Francisco Camps; i l ‘exconseller de Solidaritat i diputat no adscrit en Les Corts Rafael Blasco.

Per al dia 30 d’abril estan previstes les declaracions dels acusats Isaac Vidal, excap de l’àrea de Mercats i Comunicació de l’Agència Valenciana de Turisme; Juan Bover, cap del servei d’Infraestructures Turístiques de la Generalitat; i l’excap del gabinet de l’Agència Valenciana de Turisme Rafael Betoret. Les declaracions dels processaments es tancaran el dia 5 de maig amb les exconselleres de Turisme dels Governs de Camps Milagrosa Martínez i Angélica Such.

Comparteix

Icona de pantalla completa