Diari La Veu del País Valencià
Un estudi conclou que menjar sense estovalles multiplica per 37 l’exposició als bacteris

L’Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX), a través de l’informe Bioburden, ha determinat que la càrrega de bacteris en una taula és superior a la de les estovalles de tela; concretament, fins a 37 vegades més presència. Pel que fa a les estovalles de PVC (clorur de polivinil), aglutinen fins a quatre vegades més bacteris que un de tela.

AITEX, un centre tecnològic ubicat a Paterna, explica que els resultats de l’informe fan referència a la puresa microbiana o càrrega biològica ‘bioburden’, que es defineix com la població de microorganismes viables existents en els productes.

L’anàlisi i estudi en superfície s’ha realitzat per contacte directe amb laminocultius –dispositius amb un medi de cultiu adequat per al creixement de bacteris i de fongs– per a poder comparar la càrrega microbiològica present en la taula, en les estovalles de tela i en les de PVC.

En el resultat s’observa que les estovalles de tela són les que menys microorganismes contenen (huit bacteris quan està sense usar) mentre que, en iguals condicions, les estovalles de PVC en tenen 32 i la taula 296, ja que la seua higienització a altes temperatures és més factible, si bé és cert que tant aquestes com les estovalles de PVC presenten originalment certa càrrega microbiològica, ja que cap superfície és completament estèril.

Després d’utilitzar-les, a la taula s’hi troben 304 microorganismes, entre bacteris, floridures i llevats; 96, a les estovalles de PVC, i 16 a les de tela.

Comparteix

Icona de pantalla completa