Diari La Veu del País Valencià
Més de 15.000 persones signen en contra de la construcció d’una urbanització de luxe a Dénia

La petició contra la construcció d’una urbanització de luxe en primera línia de platja a Dénia (la Marina Alta) ha arreplegat més de 15.000 signatures fins al moment en la xarxa change.org, segons ha informat aquest dilluns l’entitat peticionària, la plataforma cívica Protegim la platja. A més, han remarcat que la qüestió ha arribat a les Corts de la mà d’una sèrie de preguntes formulades per Podem.

En un comunicat, el col·lectiu assenyala que les obres de construcció avancen. Es tracta d’un bloc de cinc plantes amb garatge subterrani i 19 apartaments en una de les zones “més sensibles del litoral diànic”. En aquest sentit, han apuntat que en la petició es demanen “més mesures de protecció per a la platja afectada”.

Protegim la platja ha recordat que “la construcció del Residencial Las Olas en el tram Blay Beach de la platja les Marines està aombrada per la sospita d’irregularitats durant la gestió de la llicència d’obres, així com en l’actual fase de construcció” i que es tracta d'”un dels projectes més polèmics de la costa valenciana”.

“Una de les últimes irregularitats, que va ser denunciada per la plataforma, és el continu bombeig de milions de litres d’aigües freàtiques per a poder construir els fonaments del complex. Tot això sense el necessari permís i ignorant una paralització decretada per l’Ajuntament”, han afirmat, i han afegit que això “no pronostica res bo per al futur desenvolupament de la construcció”.

Sobre aquest tema, han confiat que les preguntes parlamentàries de Podem a les Corts “puguen llançar una mica de llum en aquest tèrbol assumpte”. “Molts ciutadans no entenen com es pot permetre aquesta nova urbanització a peu de la mar; encara menys tenint en compte que científics, ecologistes i el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Dénia adverteixen unànimement que aquest tipus de barreres de formigó en primera línia només empitjoraran la regressió de la platja”, han plantejat.

Segons la plataforma, “l’obra de Las Olas és un il·lustratiu exemple d’un problema que amenaça moltes parts del litoral: la progressiva deterioració de les costes per la construcció”. “Seguim destruint les nostres costes i pareix que no aprenem dels errors del passat i de l’època de la bombolla immobiliària”, ha advertit la plataforma veïnal.

Finalment, han recordat que l’any passat l’organització Ecologistes en Acció va assignar a aquest tram de platja una ‘bandera negra’ i que consideraven el projecte Las Olas com “un exemple de l’urbanisme excessiu en la costa valenciana”. L’organització apunta que “davant l’erosió que s’ha produït en aquesta zona, amb els temporals batent sobre les construccions existents en primera línia, és un sense sentit permetre que se seguisca urbanitzant”.

Comparteix

Icona de pantalla completa