Diari La Veu del País Valencià
Podem lamenta que el Consell no incloga entre els seus pròxims objectius el buidatge de les diputacions

Les 50 propostes que el Consell s’ha establit a complir en els pròxims sis mesos no convencen l’oposició, però tampoc la tercera pota del Botànic, Podem. Així, la formació morada considera que les mesures són més pròpies d’un “decàleg d’estiu” que d’un full de ruta per a la recta final de legislatura. En un comunicat, ha criticat que “qüestions com el buidatge de les diputacions, habitatge o el canvi de model productiu no siguen una prioritat per al Consell “.

La formació liderada per Antonio Estañ ha recordat que l’abril passat va proposar sota el nom d”Horitzó 2019′ mesures per a ser implementades en el més d’un any de legislatura que resta. No obstant això, el document del Consell conté, al seu parer, “punts cecs importants”. Entre ells, ha al·ludit al “dèficit evident de parc d’habitatge públic” i ha recriminat que “no hi ha rastre de la línia de 100 milions d’euros anuals que va proposar per a la compra directa i rehabilitació per tal d’ampliar aquest parc en els pressupostos”.

El Consell “tampoc no ha avançat res de la llei que va anunciar” el president de la Generalitat, Ximo Puig, a Les Corts “a pregunta de Podem per a reduir les diputacions en favor dels ajuntaments”. De la mateixa manera, l’executiu valencià “tampoc no ha fet públic el full de ruta per a la reversió de l’Hospital de la Marina, a Dénia (Marina Alta), que, segons va anunciar el president en resposta a Podem, també s’iniciaria abans d’aquest estiu”, ha assenyalat el partit.

Així mateix, la formació s’ha referit al Pla de Foment de Nous Models Turístics per a impulsar el turisme d’interior i assegurar els salaris i les condicions laborals dignes en el sector serveis, “lligat, fonamentalment, a l’activitat turística i a la promoció d’un nou marc legislatiu autonòmic per al foment de les energies renovables i l’estalvi i l’eficiència energètica”.

Altres qüestions que Podem “no veu reflectides en aquest document d’objectius” són l'”aprofundiment” en la igualtat entre homes i dones i en matèria de regeneració política, ja que “no s’inclou ni una sola mesura per a trencar amb el model del PP i premiar l’empresariat decent que no ha participat del circuit del diner negre, ni tampoc cap pla per a frenar la contractació amb empreses i empresaris lligats a la corrupció”, ha tancat.

Comparteix

Icona de pantalla completa