Diari La Veu del País Valencià
Jorge Rodríguez reapareix com a alcalde d’Ontinyent en una reunió amb la consellera de Sanitat

Quasi un mes després de la seua detenció en el marc de l’operació Alqueria i de delegar les funcions pròpies de l’Alcaldia d’Ontinyent, Jorge Rodríguez ha recuperat les competències cedides a la primera tinent d’alcalde de la capital de la Vall d’Albaida, Rebeca Torró. Sense avís previ, el també exportaveu de l’executiva del PSPV ha représ la seua agenda com a alcalde amb una reunió a la Conselleria de Sanitat.

Segons explica l’Ajuntament d’Ontinyent a través d’un comunicat, “l’alcalde Jorge Rodríguez” s’ha reunit amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, per a supervisar els treballs previs a la construcció del nou hospital de la localitat. En aquesta trobada també han participat la primera tinent d’alcalde, Rebeca Torró, que ha assumit durant tres setmanes les funcions pròpies de l’Alcaldia, i el regidor de Territori, Jaime Peris. Sobre el retorn de Rodríguez a la primera línia política no hi ha cap dubte d’acord als termes en què s’expressa el comunicat del consistori valldalbaidí, qui en tot moment es refereix a Rodríguez com l’alcalde.

Jorge Rodríguez va abandonar la Presidència de la Diputació de València el XX després de passar 24 hores detingut en l’operació Alqueria –encara sota secret de sumari– per uns presumptes delictes de malversació i prevaricació. La causa investiga possibles irregularitats en set contractacions d’alta direcció en l’empresa pública Divalterra. L’expresident i el seu entorn han defensat la innocència de l’alcalde d’Ontinyent, que el passat 27 de juny després de passar la nit al calabós va decidir fer un pas enrere i abandonar la institució provincial. A l’Ajuntament d’Ontinyent també va cedir les competències, que ara ha recuperat per a preparar la seua defensa. Junt amb Jorge Rodríguez van ser detinguts el seu cap de gabinet, Ricard Gallego, dos cogerents de Divalterra, i altres dos col·laboradors del llavors president de la Diputació.

Comparteix

Icona de pantalla completa