L'Alfàs del Pi vol recuperar més de 200 espècies de flora en perill

Una huitantena de plantes són endèmiques de la Marina Baixa i no es poden veure en cap altre punt del Mediterrani
24 juliol 2018 01:00h
Vista des de la Serra Gelada cap a Benidorm.

L'Ajuntament de l'Alfàs del Pi (la Marina Baixa) treballa en la conservació i recuperació de més de 200 espècies de flora, 80 d'elles endèmiques d'aquesta zona de la Marina Baixa i en la seua majoria en perill d'extinció. El projecte de recuperació, segons s'ha concretat aquest dimarts, ha sorgit després de la reconversió del Parc Los Carrascos en un Centre d'Interpretació Paisatgística i Mediambiental. L'objectiu és fomentar les activitats formatives, educatives i divulgatives sobre el patrimoni natural i transmetre la importància de la conservació dels ecosistemes.

Per la seua ubicació, a l'entorn de la Serra Gelada, el Centre Los Carrascos reuneix les condicions necessàries per a aglutinar, analitzar i divulgar el ric i variat patrimoni natural, segons ha assenyalat la regidora de Medi Ambient, Rocío Guijarro. Sobre aquest tema, ha destacat com a "fonamental" l'"estreta col·laboració" existent amb el Centre per a la Recerca i Experimentació Forestal de la Generalitat (CIEF) que permet a l'Alfàs disposar de la major concentració de plantes endèmiques exposades al públic en una parcel·la d'11.000 m2.

L'espai expositiu està distribuït en àrees diferenciades, destinades en uns casos a ús de viver on poder recuperar i reproduir plantes i arbustos autòctons i, en altres casos, mostrant les espècies tractades en autèntiques aules obertes on ensenyar especialment als col·legis i instituts cada espècimen en el seu hàbitat natural.

Los Carrascos és un lloc d'estudi i divulgació del ric i variat patrimoni natural que treballa en la recol·lecció i emmagatzematge de llavors forestals d'espècies reproduïdes al Centre per a la Recerca i Experimentació Forestal de la Generalitat. Entre aquestes plantes estan la silene d'Ifac, el timó mascle, la cornera, el card sant del Montgó, l'enciam de mar i l'all daurat. Aquestes espècies són tractades i recuperades a l'Alfàs del Pi juntament amb d'altres, la majoria de les quals no es poden veure en cap altre punt del Mediterrani.

next