Ataquen amb proclames feixistes les seus de Compromís, Podem, PSPV i Cs a la Pobla de Vallbona

Frases com 'Viva Franco' i al·lusions al dia en què es va dur a terme el colp militar del 36 apareixen al mobiliari públic de la localitatimatge
/ València
24 juliol 2018 01:00h
Compromís ha denunciat davant la Guàrdia Civil els atacs vandàlics ocorreguts a la població del Camp de Túria.

Locals de diversos partits polítics així com llocs públics i senyals de trànsit de la localitat de la Pobla de Vallbona (el Camp de Túria) han registrat pintades de contingut "feixista" en les quals es poden llegir consignes com ara 'Viva Franco', 'José Antonio', 'Pollosos' o '18-7-1936 volveremos'.

L'agrupació local de Compromís ha interposat una denúncia davant la Guàrdia Civil després que diumenge passat la porta de la seua seu "començara el dia amb una pintada feixista amb la proclama 'Viva Franco'", ha informat la coalició a través d'un comunicat.

Aquesta formació recalca que es tracta "d'unes pintades intolerables que xoquen radicalment contra l'esperit democràtic i de tolerància tan necessaris per a la convivència" i ha lamentat la seua aparició en espais públics i locals dels partits de Compromís, PSPV, Podem i Ciutadans. Compromís afirma que no li sorprén aquesta "allau de pintades feixistes veient el suport públic que s'està donant des de determinats partits al franquisme i al feixisme en lloc de fomentar el diàleg i el respecte". "La llibertat d'expressió passa necessàriament pel respecte a les persones i a les institucions, així com pel joc net. La Pobla no és un poble feixista i els seus veïns i veïnes i els seus càrrecs ho demostren cada dia", asseveren.

Per la seua part, des de l'agrupació local del PSPV han expressat la seua condemna a aquestes "pintades feixistes i vandàliques". I adverteixen: "La intolerància no ens farà mai abandonar el diàleg i la bona convivència. Als insults es respon amb propostes, consens i progrés".

Des de Podem La Pobla de Vallbona han condemnat i denunciat "públicament i formal les pintades que han realitzat en els dies anteriors, tant en el nostre local com en els d'altres partits polítics i en llocs públics".

"Pintades d'índole feixista que enalteixen el franquisme i els règims totalitaris, pròpies de nostàlgics d'uns altres temps en els quals la llibertat era un ben escàs. Es fa necessari també que les forces de l'ordre públic posen els mitjans necessaris perquè aquestos actes no es repetisquen a més d'identificar als responsables. En Podem La Pobla de Vallbona continuarem treballant per la fraternitat, la igualtat i el respecte a la diversitat", conclouen.

next