Diari La Veu del País Valencià
Un grup liderat per García Sentandreu tracta d’esborrar per complet el mural d’Elías Taño

Un grup de persones liderat per Juan García Sentandreu, exlíder del GAV i fundador i president de Coalició Valenciana, s’han aplegat aquest dimarts poc després del migdia per a tractar d’esborrar per complet el mural d’Elías Taño a favor de la llibertat dels presos polítics ubicat al solar dels Jesuïtes de València (Fotogaleria). En aquest grup també destacava la presència del líder del partit ultradretà España 2000, José Luis Roberto, així com de simpatitzants d’aquesta formació, del GAV i de Defenem Valéncia.

Sentandreu, com a convocant de l’atac al mural, ha tractat de tapar-lo amb un corró, tot i les advertències de la Policia, que li ha indicat que no podia fer-ho. Amb tot, el líder blaver s’ha mostrat disposat a fer-ho i ha arribat a esquitxar de pintura els agents. Ha sigut en aquest moment quan l’han apartat i l’han detingut dins d’un furgó durant mitja hora. També hi havia una desena de persones que van pintar el mural original aquest diumenge i que han sigut increpades per Sentandreu i els seus seguidors. La policia les ha escortades per tal que no hi haguera més incidents.

En menys de 48 hores, l’obra pintada per Taño i altres 40 persones a les parets del solar de Jesuïtes (Fotogaleria) ja havia patit tres atacs. L’anterior a aquest últim va ser la passada matinada de dimarts i ja va suposar la pràctica desaparició del disseny inicial, ocult sota pintades del GAV i de Falange.

El passat mes de juny una de les empreses concessionàries del servei de neteja de València va esborrar el mural de Taño dedicat als joves d’Altsasu. L’operari va justificar l’acció argumentant que un veí el va advertir que el grafit contenia al·legories a ETA. Cal recordar que l’Ajuntament va sancionar l’empresa i va oferir un nou llenç en blanc a l’artista perquè poguera refer el mural.

Comparteix

Icona de pantalla completa