Diari La Veu del País Valencià
Gaspar proposa que el consell de Divalterra estiga integrat per polítics, funcionaris i treballadors

El nou president de la Diputació de València, el socialista Toni Gaspar, ha proposat aquest dimarts que el consell d’administració d’aquesta empresa pública depenent de la corporació provincial el componguen representants de tots els grups polítics que la integren –PSPV, Compromís, EU i València en Comú, en l’equip de govern, i PP i Ciutadans en l’oposició–, un representant dels treballadors, funcionaris d’alt rang, el secretari i la tresorera de la institució.

Gaspar, que ha plantejat aquesta iniciativa en la Junta General de Divalterra, ha indicat abans de la reunió, en declaracions als mitjans de comunicació, que serà “el consell d’administració” de l’entitat “el que dirigirà la nova etapa marcada en el full de ruta” proposat per l’equip de govern cap al tancament ordenat” de l’empresa. Ha apuntat que eixa nova etapa “començarà en setembre” i que serà aleshores, en la pròxima junta, quan comence a decidir-se.

“Tots tenim pressa pel futur i per saber coses. Jo sóc hiperprudent. Les coses, a mesura que vagen sabent-se, aniran coneixent-se”, ha indicat Toni Gaspar. D’aquesta manera, ha exposat que s’anirà actuant i donant informació “quan tinguem el full de ruta pactat i quan estiga parlat amb tots”.

Gaspar ha destacat que en aquest procés són els treballadors de Divalterra els qui “han de conéixer primer el full de ruta”. Així mateix, ha reiterat el seu missatge de tranquil·litat als treballadors de Divalterra i ha exposat que “des del minut u no han de preocupar-se d’absolutament de res” perquè es garantiran els llocs de treball.

Cessament de Rodríguez

D’altra banda, la Junta General de Divalterra ha aprovat el cessament de l’expresident de la Diputació de València Jorge Rodríguez com a conseller de l’empresa pública després de la seua detenció en el cas Alqueria i posterior posada en llibertat amb càrrecs i la seua dimissió com a responsable i diputat provincial.

El cessament s’ha fet efectiu amb els vots a favor de l’equip de govern i de Ciutadans, que han agraït a Rodríguez els serveis prestats. La manera com s’ha plantejat aquest cessament ha motivat el debat entorn d’aquesta qüestió, atés que estava formulat amb l’epígraf “ratificant la seua gestió i agraint-li els serveis prestats a la societat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa