Diari La Veu del País Valencià
Glòria Marcos demana la baixa d’Esquerra Unida després de 32 anys de militància

L’excoordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) Glòria Marcos ha decidit abandonar el partit després de 32 anys de militància per “motius polítics” que detallarà públicament aquest dimecres davant els mitjans de comunicació.

Marcos acudirà a la seu d’EUPV a València aquest dimecres de matí per a sol·licitar la seua baixa d’aquesta formació política en què milita des dels seus inicis i per a explicar les raons que l’han portada a adoptar aquesta decisió, segons un comunicat remés per IU Soberana.

Marcos va ser coordinadora d’EU des de desembre de 2003, quan va passar a substituir Joan Ribó i es va convertir en la primera dona líder d’aquesta formació d’esquerres, així com en la primera responsable d’EU que no pertanyia al Partit Comunista.

En les eleccions autonòmiques de 2007 va ser la primera dona a optar a la presidència de la Generalitat, com a candidata de la coalició Compromís pel País Valencià, on poc després dels comicis es va obrir una crisi interna.

Els diputats del Bloc i les diputades del corrent crític d’EU la van destituir a l’inici d’aquella legislatura com a portaveu a les Corts i finalment va abandonar el grup parlamentari juntament amb altres dos diputats, per a passar al grup dels no adscrits.

Marcos va deixar de ser diputada autonòmica en setembre de 2009, quan va renunciar a l’acta perquè la substituïra la nova coordinadora del partit, Marga Sanz, durant els dos anys que quedaven de la legislatura. Posteriorment va ser designada consellera del Consell Valencià de Cultura, càrrec que acaba d’abandonar després que de no ser renovada aquest juny.

A més, aquesta llicenciada en Filosofia i Lletres i professora jubilada va tornar a la primera línia de la política en les negociacions per a les eleccions generals de 2016 amb Podemos i Compromís per a conformar el pacte ‘A la valenciana’, en les quals va participar com a representant d’EU.

Comparteix

Icona de pantalla completa