Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat no sancionarà el funcionari sospitós de regirar els expedients del Pla Eòlic investigat en Erial

La Inspecció General de Serveis de la Generalitat, encarregada d’instruir l’expedient informatiu al funcionari de l’Ivace que suposadament va consultar expedients del Pla Eòlic dies abans de la detenció del expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana en el cas Erial, ha conclòs que no hi ha hagut actes o conductes “constitutives de falta disciplinària”.

Per això, no recomana iniciar una actuació disciplinària contra el responsable de Recursos Humans de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), Alfonso Roselló, de qui no pot assegurar que accedira a cap documentació relacionada amb el Pla Eòlic, ja que “no hi ha càmeres a l’interior” del centre logístic de Riba-roja.

En l’operació Erial, que el passat 22 de maig va suposar la detenció i posterior empresonament d’Eduardo Zaplana, la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil van recaptar documentació sobre les adjudicacions del Pla Eòlic i de les ITV durant l’etapa de govern de Zaplana en la Generalitat.

El govern va anunciar el passat 27 de maig l’obertura d’un expedient informatiu a Alfonso Roselló, després que es publicara que aquest funcionari “va estar manipulant” els expedients del Pla Eòlic dies abans que la UCO detinguera a Zaplana.

Segons les conclusions de la Inspecció General de Serveis, que avança avui El Mundo i a les quals ha tingut accés EFE, la informació “sensible” per estar relacionada amb l’adjudicació del Pla Eòlic està en la Torre 2 de la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre, a València, i no es va portar a Riba-roja, on únicament hi ha documentació tècnica de les propostes presentades pels licitadors.

A més, indica que el cap de servei de l’Ivace va accedir al magatzem de Riba-roja en dues ocasions en 2018, el 20 d’abril i el 16 de maig, però “per causes diferents” a les que han motivat l’expedient informatiu.

L’informe explica que s’ha verificat que la documentació trobada Riba-roja que estava fora del seu lloc correspon a l’autorització de la instal·lació d’un dels parcs eòlics de la zona 6, la qual no forma part de l’expedient administratiu corresponent a l’adjudicació de les zones eòliques.

“En principi, la documentació trobada no tenia rellevància ni relació directa amb el procés d’adjudicació de les zones eòliques, atés que es tracta de documentació administrativa necessària per a la posada en funcionament de noves instal·lacions d’energia elèctrica”, assenyala l’informe.

Comparteix

Icona de pantalla completa