Sanitat activa l'alerta per temperatures que podrien superar els 39 graus en 40 municipis

La previsió per a aquest divendres és que es mantinga l'alerta sanitària a les comarques dels Ports, l'Alt Maestrat, l'Alcalatén, el Raco d'Ademús, la Ribera Alta i la Costera
/ València
26 juliol 2018 01:00h

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, segons les prediccions del Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM), ha activat per a aquest dijous l'alerta sanitària per nivell alt o taronja (és a dir, temperatures que podrien superar els 39 graus) en 40 municipis. Així mateix, la previsió per a demà és que es mantinga l'alerta en aquestes zones. 

L'alerta s'activa en la zona climatològica 5, que correspon a les comarques dels Ports, l'Alt Maestrat, l'Alcalatén i el Racó d'Ademús. Les poblacions que conformen aquesta zona són Castellfort, Portell de Morella, Vilafranca, Vistabella del Maestrat, Caseríos altos d'Alpont i La Iessa, El Hontanar de Castielfabib, la Pobla de Sant Miquel, Vallanca i Negrón. 

L'alerta sanitària s'activa també en la zona climatològica 17, que correspon a les comarques de la Ribera Alta, la Costera i la Vall d'Albaida (únicament Bellús). Els municipis que conformen aquesta zona són Alcàntera de Xuquer, l'Alcúdia de Crespins, Antella, Barxeta, Bellús, Beneixida, Canals, Càrcer, Cerdà, Cotes, Estubeny, Gavarda, el Genovés, l'Énova, la Granja de la Costera, la Pobla Llarga, Llocnou d'en Fenollet, la Llosa de Ranes, Llanera de Ranes, Manuel, Novetlè, Rafelguaraf, Rotglà i Corberà, Sellent, Senyera, Torrella, Vallés, Castelló de la Ribera i Xàtiva.

Mapa de zones climatològiques. 

Recomanacions per a previndre riscos

Com és habitual, davant l'augment de temperatures s'han activat les mesures per a transmetre les recomanacions per a previndre els efectes de la calor en la salut en els col·lectius més vulnerables, especialment en persones majors, malalts crònics, persones socialment aïllades, persones que treballen en ambients exposats a la calor i infants.

Es recomana evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia. També es recomana utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars i protegir-se el cap amb una gorra o barret. A casa, s'aconsella tancar les persianes, baixar els tendals en les façanes exposades al sol i situar-se en les zones més fresques de la casa.

Finalment, s'insta la població a beure molta aigua i amb freqüència, encara que no es tinga set. A més, s'ha d'evitar l'excés d'alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars copiosos i calents; i escollir plats gelats, fruites i verdures fresques.

next