Joves Socialistes demana la retirada de Religió del currículum escolar

Fran López afirma que la doctrina catòlica "ha d'ensenyar-se als temples i no a les aules"
/ València
26 juliol 2018 01:00h
Fran López confia que Pedro Sánchez avançarà en el laïcisme de l\'Estat espanyol.

Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) ha reiterat la seua demanda "d'eliminar l'assignatura de Religió del currículum escolar". La secció juvenil del PSPV ha fet pública la reclamació just després de conéixer-se la mesura cautelar del Tribunal Superior de Justícia (TJS) que obliga a oferir aquesta assignatura entre les matèries optatives de segon de batxillerat.

Segons ha explicat el Secretari General de Joves Socialistes, Fran López, en un Estat aconfessional "la religió ha d'ensenyar-se als temples, no en una aula", per la qual cosa ha defensat la reforma de la Constitució "perquè Espanya siga un país laic" i, d'aquesta manera, "acabar amb els privilegis de l'Església catòlica, no solament en matèria educativa sinó fiscal o institucional", ha denunciat.

En aquest sentit, el també alcalde de Rafelbunyol ha demanat al Consell, especialment a la conselleria d'Educació, "valentia" per a seguir avançant en la millora de l'ensenyament públic valencià, que passa per impartir "valors de convivència, civisme i tolerància", ha assenyalat, així com "coneixement científic i d'avantguarda", sobretot en un curs d'extraordinària importància com és segon de batxillerat.

D'altra banda, López ha recordat que “l'única doctrina que s'imparteix en les nostres escoles són els dogmes de fe catòlica” i que Joves Socialistes defensen una Educació que garantisca una “igualtat real d'oportunitats” dins d'un sistema educatiu “digne i democràtic, capaç de formar ciutadanes i ciutadans lliures des de la reflexió, el debat i la participació”.

Joves Socialistes confia que l'opció "del nou govern de Pedro Sánchez per una Espanya plenament laica, que fa temps que va deixar de ser catòlica, segons les enquestes, es traduïsca en el fet que cap confessió religiosa tinga tracte preferencial, així com en l'eliminació del Concordat amb la Santa Seu de 1979".

next