Diari La Veu del País Valencià
Els organitzadors de la Volvo Ocean Race comencen a seleccionar les ciutats que acolliran etapes

Els organitzadors de la pròxima edició de la Volvo Ocean Race, que s’iniciarà a Alacant en setembre o octubre de 2021, ja han començat a seleccionar les ciutats que acolliran les etapes de la prova. La selecció d’aquestes ciutats amfitriones definirà la ruta de l’edició 2021-2022, que s’espera que incloga de huit a deu escales, mentre es mantenen les etapes en l’oceà Austral.

El passat 31 de maig els organitzadors van confirmar que la pròxima edició tindria lloc en 2021 sota una nova propietat. S’espera que la transferència a la nova empresa, Atlant Ocean Racing Spain, propietat de Johan Salén i Rocgard Brisius, es complete i entre en vigor a partir de l’1 d’octubre de 2018, amb Volvo com a patrocinador de l’esdeveniment.

Per primera vegada en la història, la regata tindrà entre els competidors dues classes de monocascos, els VO65 (19,85 metres d’eslora) i els IMOCA Open 60 (18,30 metres). Cada classe té les seues característiques distintives i la inclusió d’ambdues significa que la carrera serà més oberta i atractiva per als navegants i dissenyadors així com per a un ampli espectre d’aficionats. Els equips competiran amb les embarcacions de les seues classes i s’atorgaran dos trofeus. A cada partit se li permetrà triar la classe en què desitja competir.

Els IMOCA Open 60 són dissenys a l’avantguarda de la tecnologia nàutica. Són coneguts per la seua participació en la Vendée Globe –Volta al Món en solitari– o la Ruta del Ron –regata transatlàntica en solitari–. La classe serà adaptada pels principals dissenyadors per a donar cabuda a una tripulació completa de sis o set membres.

“Obrint la pròxima carrera per a l’IMOCA 60 i el VO65, tenim la intenció d’atraure els millors navegants, dissenyadors i equips del món per a assumir el desafiament de competir al més alt nivell amb la tripulació completa a tot el món“, ha assenyalat Johan Salén, copropietari de l’esdeveniment.

Comparteix

Icona de pantalla completa