RedactaVeu / Europa Press / Alacant

Les comarques del sud aglutinen 4 de cada 6 habitatges que compren els ciutadans russos a l’Estat espanyol mitjançant poders notarials, segons les dades donades a conéixer per la Diputació d’Alacant del Consolat General de l’Estat espanyol a Rússia.

Aquesta setmana el diputat provincial de Turisme, Joaquín Albadalejo, es va reunir a Alacant amb el Cònsol General espanyol a Moscou, Miguel Bauzà, en un trobada on es va destacar la importància que ha adquirit la Costa Blanca per als ciutadans russos.

“De cada 6 escriptures de poders notarials per a compra-venda tramitades en el consolat, 4 estan vinculades a béns immobles” situats en les comarques del sud del País Valencià, per la qual cosa,des de la Diputació d’Alacant s’assenyala que la situació preponderant en el mercat immobiliari “corrobora l’interès que desperta la nostra terra en el país rus i enllaça amb un turisme residencial creixent”.

L’Oficina Consular assumeix funcions notarials en l’elaboració de poders de representació per a la compra d’immobles a l’Estat espanyol. El creixent interès per la Costa Blanca es concretarà enguany previsiblement amb “un augment de la petició de visats per a viatjar a la Costa Blanca, tenint en compte el creixement de l’operativa aèria amb un major nombre de connexions de Moscou i Sant Petersburg amb l’aeroport d’Alacant-Elx”.

Al llarg del 2013, l’oficina de Moscou va tramitar més d’un milió de visats per a entrar a l’Estat espanyol, país que se situa al capdavant dels estats europeus integrats en l’espai Schengen, enfront dels 877.000 de 2012.

En aquest sentit, el cònsol va recordar que el passat any i donada la demanda existent, es va incrementar el nombre d’oficines dedicades exclusivament a l’expedició de visats fins a les 20 actuals. Actualment el termini de referència per a tramitar aquest document és de només cinc dies, existint a més un contingent de visats urgents. Així mateix, es facilita considerablement la tramitació del mateix a aquells turistes que ja ho hagen obtingut amb antelació.

Albadalejo i Bauzà van destacar la normalitat que existeix en l’expedició de visats als ciutadans russos per a viatjar Espanya. Durant la trobada van “poder percebre l’important nombre de tramitacions administratives vinculades a ciutadans russos que estan interessats a visitar-nos i hem comprovat que s’està treballant amb absoluta normalitat, facilitant a tots els ciutadans de la Federació l’emissió del visat corresponent”, asseguraren.

Comparteix

Icona de pantalla completa