Diari La Veu del País Valencià
Salvament Marítim rescata i atén 40 persones que viatjaven en quatre pasteres localitzades a les costes d’Alacant

Salvament Marítim i Guàrdia Civil han rescatat una quarantena de persones de tres pasteres localitzades en alta mar en aigües d’Alacant, mentre que a Altea han arribat deu immigrants més, que han sigut atesos per Creu Roja.

Segons ha informat la Comandància, de les deu persones ateses a Altea cinc han assegurat ser menors d’edat i un d’ells ha sigut traslladat a l’Hospital de la Marina Baixa, a la Vila Joiosa, perquè presentava un fort dolor en la zona abdominal.

Pel que fa a les pasteres en alta mar, s’ha informat de la localització d’una pastera a l’altura del Cap de Santa Pola amb 11 homes a bord, que està sent traslladada al port d’Alacant.

La primera embarcació del dia ha sigut rescatada pel buc de Salvament Marítim Diphda a les 08.42 hores. En la pastera navegaven huit immigrants a 50 milles al sud-est d’Alacant. Salvament ha portat a aquestes persones fins al port de Xàbia, on han atracat sobre les 11.00 hores.

D’altra banda, l’embarcació de la Guàrdia Civil Riu Guadiaro s’ha dirigit a un punt a 22 milles al sud-est de Benidorm en el qual un pesquer ha albirat aquest matí una pastera amb 12 persones a bord i que han sigut derivats a la Vila Joiosa. Creu Roja ha indicat que ha mobilitzat als seus equips per a atendre a les persones que vagen sent localitzades.

És la tercera vegada, en el que va d’any, que es localitzen pasteres en aigües alacantines. La primera va ser al gener, quan es van interceptar tres immigrants a Calp (Marina Alta), i la segona al maig quan es van localitzar onze persones a Altea (Marina Baixa).

Comparteix

Icona de pantalla completa