Diari La Veu del País Valencià
El Suprem manté a la presó Junqueras i els altres huit presos polítics al·legant que hi ha risc de fugida

Els magistrats que conformen el tribunal que jutjarà la causa del procés han denegat la llibertat dels nou presos polítics. És la primera vegada que els membres de la Sala Segona del Tribunal Suprem es pronuncien sobre una petició que afecta els empresonats, una vegada el magistrat Pablo Llarena ha tancat la investigació i ha enviat la causa a la sala perquè els jutge.

En la resolució sostenen que no ha canviat cap dels motius pels quals Llarena els va empresonar i afirmen que cal mantindre’ls entre reixes a causa del risc de fugida i de la proximitat del judici.

Els advocats de Bassa, Forcadell, Sànchez, Cuixart, Junqueras, Forn, Romeva, Rull i Turull havien sol·licitat als cinc magistrats que els deixaren en llibertat a l’espera de judici. A banda dels arguments ja usats anteriorment davant Llarena, afegien el fet que Alemanya no entregue Puigdemont per rebel·lió i que Llarena haja retirat les euroordres. Això, segons sostenien, suposa la “nul·la confiança” del jutge instructor en la qualificació dels fets i, per tant, en l’existència del delicte de rebel·lió.

Comparteix

Icona de pantalla completa