Diari La Veu del País Valencià
Oltra assegura que la renda d’inclusió és un salt qualitatiu sense precedents per a les famílies

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat aquest divendres, durant la roda de premsa posterior al ple del Consell, que la renta d’inclusió valenciana suposarà un “salt qualitatiu” sense precedents al País Valencià per a les famílies beneficiàries.

Oltra ha contestat així a preguntes dels periodistes en què s’ha assenyalat que aquestes ajudes econòmiques es troben parades des del passat mes d’abril. “Tot canvi comporta una transició i de moment estem tramitant aquesta nova modalitat. Estem treballant perquè la gent comence a cobrar la renda al més prompte possible”, ha explicat la número dos del Consell. A més, ha recordat que quan el Botànic va entrar al govern valencià hi havia una llista d’espera d’un any perquè les persones necessitades cobraren la renta de garantia ciutadana.

“Nosaltres el que volem és que la gent cobre a final de mes una vegada estiga dins del sistema. I, a més, a diferència d’altres legislatures, ara la quantia ascendeix de 380 a 515 euros mensuals”, ha afegit. Així, per a la també consellera d’Igualtat la nova renta d’inclusió valenciana deixa enrere l’anterior sistema “precari que estigmatitzava la pobresa”.

“El Botànic ja ha fet el canvi més profund”

Per a Oltra el fet que Podem titllara de “decàleg d’estiu” els 50 objectius que el Botànic s’ha proposat complir per al que resta de legislatura demostra que la formació morada “no s’ha llegit bé el document”. La vicepresidenta ha indicat que la primera part de l’Acord del Botànic està ja aconseguida, on el principal eix era “rescatar les persones”.

“Els projectes més importants estan ja en tràmit d’aprovació a les Corts; per tant, el canvi profund ja està fet i ara el que ens hem plantejat són objectius a llarg termini”, ha explicat.

A més, la vicepresidenta ha volgut recordar alguns dels compromisos per als pròxims mesos, com ara el pla concertat per a polítiques de joventut; mesures per a millorar la vida de les famílies monoparentals; professionalitzar les condicions de les cuidadores de la dependència i el pla contra les deixalles alimentàries. “Açò no són mesures importants, no?”, ha formulat irònicament Oltra en referència a les declaracions de la formació morada.

Una de les mesures que Podem trobava a faltar era el buidatge de les competències de les diputacions. Sobre aquest assumpte, Oltra ha indicat que aquestes qüestions ja es van plantejar en altres seminaris d’estius i que, fins i tot, engegaren dos decrets que van ser tombats pel Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa