Diari La Veu del País Valencià
Mata recrimina a Podem i a Compromís que s’hagen abstingut en la votació del nou objectiu de dèficit

El portaveu socialista a les Corts, Manolo Mata, ha lamentat a través d’un comunicat que Podem i Compromís s’hagen abstingut en la votació que ha tingut lloc aquest divendres al Congrés respecte a la proposta del president Pedro Sánchez d’augmentar el sostre de despesa en 6.000 milions d’euros “per a millorar la vida de les persones”.

“Es tractava d’avançar per una senda que ens traguera de l’austeritat”, ha apuntat el dirigent socialista, per a qui l’oposició de la dreta en la càmera “era d’esperar, ja que sabem el que pensa i el que sempre acaba dient, que tot és un balafiament i una borratxera de despesa”.

Per al també vicesecretari general del PSPV és “insòlit” que l’esquerra haja permés continuar per la senda que van marcar els governs de Mariano Rajoy. “Podem i Compromís han evitat que la Comunitat Valenciana tinga un torniquet que evita dessagnar-nos per falta de fons”, ha criticat de manera irònica Mata fent referència a les declaracions que ha fet aquest divendres la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra.

El síndic socialista considera que per moltes explicacions que Podem i Compromís oferisquen durant aquestos dies “no van més enllà de l’absurd”. “El que ha ocorregut en el parlament és que no han volgut ajudar el poble valencià, que tant ho necessita”, ha criticat Mata.

“Fa unes hores els valencians teniem més de 220 milions d’euros garantits, gràcies a la proposta del govern de Pedro Sánchez per a augmentar el sostre de despesa en 6.000 milions d’euros destinats a polítiques socials que milloraren les pensions, la sanitat o l’educació”, ha afegit el diputat socialista.

Respecte a la postura que el Consell va mantindre en el Consell de Política Fiscal i Financera, Mata ha assenyalat que “calia marcar una posició crítica perquè ja ningú dubta que som la Comunitat pitjor finançada i els que més necessitats estem” però, alhora, ha assenyalat que aquest sostre de despesa suposava una “pilota d’oxigen molt necessària” per a la societat valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa