Diari La Veu del País Valencià
Els taxis de València i Alacant se sumen a la vaga indefinida contra les llicències de VTC

Les associacions del taxi de València i Alacant han decidit sumar-se a partir de les 00.00 hores d’aquest diumenge a les aturades i mobilitzacions que ja han iniciat ciutats com Madrid o Barcelona per a reclamar una limitació de les llicències de vehicles de transport amb conductor (VTC).

Les protestes i les aturades s’havien convocat per a aquest dilluns, però en la reunió que es va celebrar aquest dissabte les diferents associacions van acordar iniciar una vaga indefinida de prestació del servei, tal com han informat fonts d’aquestes entitats.

En la reunió han participat representants de l’Associació Gremial, la Federació del Taxi, Uso-CV, Elite Taxi i Associació del Taxi (ATCV) i, posteriorment, la Federació Empresarial va donar suport a la convocatòria de protestes.

A partir de la propera mitjanit, les àrees de València i Alacant es quedaran sense servei, en uns moments en què nombrosos ciutadans comencen o acaben les seues vacances d’estiu.

Fonts de les associacions del taxi han indicat que lamenten les molèsties que puguen ocasionar als usuaris, però han ressaltat que aquesta vaga de servei és l’única forma d’aconseguir les seues reivindicacions sobre la limitació de les llicències VTC.

Les raons

Les principals peticions dels taxistes al Ministeri de Foment són limitar les llicències VTC: una per cada 30 taxis existents en l’actualitat, i que les competències en la concessió de llicències siga transferida a les comunitats autònomes.

Per a aquest dilluns s’ha convocat una concentració a les 8 hores en l’aeroport de Manises, un dels llocs clau a causa del nombrós trànsit d’usuaris que inicien o acaben les seues vacances d’estiu.

Al llarg de d’aquest dissabte es van realitzar manifestacions espontànies i de curta durada de taxistes en l’estació Joaquín Sorolla, d’on ixen els tres d’alta velocitat a Madrid i Barcelona.

A Alacant, Radioteletaxi i Eurotaxi també s’han sumat a les mobilitzacions i en alguns casos han deixat de prestar servei des d’aquesta mateixa vesprada.

La postura del Consell

La consellera d’Habitatge, María José Salvador, ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat aquest diumenge després de conéixer la convocatòria de vaga indefinida que de moment s’ha establit a València i Alacant. Salvador ha indicat que respecta les reivindicacions i el dret del sector del taxi a fer la vaga però, alhora, ha puntualitzat que la Generalitat “està treballant per a garantir el servei públic i el transport a la ciutadania d’Alacant i València”.

“Com a administració tenim l’obligació de garantir els serveis i més ara en estiu als aeroports d’interés general. Estem treballant perquè ningú es quede sense transport mentre dure la vaga. Durant aquestos dies detectarem les incidències i donarem les respostes per a garantir el transport al País Valencià”, ha manifestat la màxima responsable de l’àrea d’Habitatge.

Comparteix

Icona de pantalla completa