Diari La Veu del País Valencià
El TSJ confirma l’obligació d’incloure Religió en segon de batxillerat

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) ha estimat la petició d’Unió Sindical Obrera (USO) i ha suspés cautelarment i de forma parcial el decret del Consell que regula les matèries que han d’impartir-se en l’Ensenyament Secundari Obligatori (ESO) i en batxillerat, segons ha informat en una nota de premsa.

La Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa suspén de manera provisional la part del decret que regula l’assignatura de Religió en segon de batxillerat i estableix que aquesta “haurà d’incloure’s com a assignatura opcional en aquest curs”.

La Sala, que ja es va pronunciar en el mateix sentit en una interlocutòria de juny que resolia un recurs de l’Associació Professional de Professors de Religió de Centres Estatals (APPRECE), segueix la línia marcada pel Tribunal Suprem, que en una sentència de març de 2018 va establir que l’exclusió de la Religió com a matèria optativa en segon curs de batxillerat ha d’estar degudament explicada i justificada.

“La Llei Orgànica 2/2006 obliga a incloure la Religió també en segon de batxillerat entre les assignatures objecte d’elecció llevat que raons derivades de la programació i de l’oferta educativa degudament explicades justifiquen no fer-ho”, va assenyalar el Tribunal Suprem en una sentència que segueixen els magistrats valencians.

En la mateixa línia, la interlocutòria del TSJCV notificada aquest dilluns a les parts, arreplega els arguments ja exposats pel Suprem quan estableix que “caldrà explicar que les característiques d’eixa regulació i programació són de tal naturalesa que justifiquen l’absència de la Religió entre les assignatures específiques dins de les quals els alumnes de segon curs de batxillerat han d’efectuar la seua elecció” i no troba “en aquest cas eixa justificació”.

La Conselleria d’Educació ja va anunciar que acatarà la decisió del TSJ referida al recurs de APPRECE i inclourà la matèria en el currículum de segon de batxillerat per al curs 2018-2019.

Comparteix

Icona de pantalla completa