Educació trasllada al ministeri que vol reduir a 19 les hores lectives de tots els docents d'ESO en dos anys

El 97% dels instituts i el 90% de les escoles començaran el proper curs per davall de les ràtios màximes establertes
/ València
30 juliol 2018 01:00h
Marzà trasllada a la ministra Celaá el desig d\'augmentar l\'oferta de l\'FP valenciana mitjançant els programes de cooperació territorial.

El conseller Vicent Marzà ha participat aquest dilluns a Madrid en la primera Conferència Sectorial d'Educació que ha convocat la ministra Isabel Celaá. El responsable d'Educació ha demanat introduir canvis en l'FP a nivell estatal per a reforçar l'oferta, alhora que ha destacat les ràtios per al curs 2019-2020 que se situaran en 19 hores lectives en totes les etapes educatives.

A la reunió convocada per la ministra Celaá ha assistit, junt amb el conseller, el secretari autonòmic d'Educació i Investigació, Miquel Soler. Durant la Conferència Sectorial s'ha abordat la modificació del Reial decret 14/2012, una norma que estipula una sèrie de retallades en matèria educativa davant la "conjuntura econòmica" amb la finalitat de "millorar l'eficiència de les administracions públiques en l'ús dels recursos públics", indica la legislació. Cal recordar que el reial decret pujava de 18 a 20 les hores en què els docents havien d'estar fent classes.

En aquest sentit, Marzà s'ha mostrat satisfet "perquè en l'àmbit estatal s'estan fixant mesures que ja aplica el govern del Botànic des de fa tres anys", de fet, tant Marzà com Soler van posar damunt de la taula aquestes mesures el passat mes de maig, quan aleshores, entre altres decisions, la conselleria facilitava que els professors funcionaris puguen treballar prop del seu municipi de residència. El conseller ha recordat que, per al pròxim curs, el 90% de les escoles valencianes ja es trobaran per sota de les ràtios màximes establertes i en el cas dels instituts, el 97% dels casos.

Pel que fa a la baixada de les hores lectives del professorat, Marzà ha indicat que "per al pròxim curs ja haurem baixat a 19 les hores lectives del 50% del professorat dels instituts i en el curs 2019-2020 tenim l'objectiu que siga el 100%". Així mateix, el responsable autonòmic d'Educació ha recordat que "les administracions autonòmiques que tenim competència en Educació necessitem un finançament millor perquè volem revertir totes les retallades que va fer l'antic govern amb el mínim temps possible", ha indicat la Conselleria en un comunicat.

Per altra banda, el conseller Vicent Marzà ha fet especial èmfasi a iniciar un treball eficient amb el Ministeri d'Educació i donar un impuls a l'FP valenciana: "Volem augmentar l'oferta de l'FP valenciana mitjançant els programes de cooperació territorial" i ha continuat: "És important repensar l'FP en el conjunt de l'Estat i que s'establisca més flexibilitat i un augment econòmic estatal en aquesta matèria per a reforçar l'FP valenciana".

next