La Fiscalia de València investiga si es va filtrar un examen de les oposicions de Medicina

El sindicat mèdic CESM-CV sospita de les notes obtingudes per l'aspirant que va traure la puntuació més alta en les proves
/ València
30 juliol 2018 01:00h
CESM-CV creu que l\'opositor amb millor nota coneixia amb antelació les respostes de l\'examen. Imatge d\'arxiu.

La Fiscalia de València ha iniciat investigacions per la presumpta filtració de l'examen a l'aspirant que va traure la puntuació més alta en el concurs-oposició d'especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública.

Segons ha informat el Sindicat Mèdic CESM-CV en un comunicat, el Ministeri Fiscal ha incoat diligències d'investigació penal per a aclarir el que ha succeït, arran d'un escrit remés el passat dia 16 de juliol pel mateix sindicat que "posa de relleu fets que podrien ser constitutius de delicte".

El secretari general del CESM-CV, Andrés Cánovas, ha considerat "excel·lent i positiu que la Fiscalia atenga i investigue aquesta presumpta filtració" i ha agregat que els "va costar molt fer el pas d'acudir a denunciar" però que a partir d'ara prendran "la mateixa decisió amb altres situacions" que consideren que poden ser "constitutives de delicte".

En l'escrit que ara investiga a Fiscalia, el sindicat va alertar "d'una sospita fundada de presumptes irregularitats amb eventuals responsabilitats penals a causa de les puntuacions obtingudes per part del primer aspirant pel que fa als altres presentats", segons el comunicat. "Amb un alt grau de probabilitat, això ocorre quan algun opositor coneix amb antelació les respostes de l'examen, per la qual cosa podria haver-hi una presumpta filtració", ha remarcat Cánovas.

El dirigent sindical ha ressaltat que aquesta situació no ha de perjudicar "el bon model d'examen negociat que garanteix, en principi, l'anonimat" i ha insistit que, si els fets que investiga la Fiscalia es confirmen, "no s'haurien de prendre solucions que perjudiquen tots els participants en l'oposició". "S'hauria de repetir immediatament l'examen amb un nou tribunal, tal com s'ha fet en altres comunitats autònomes", ha sostingut.

 

next