Diari La Veu del País Valencià
El PP d’Altura crida a una concentració islamòfoba per la impartició d’islam a l’escola

Sota el lema ‘l’educació dels nostres xiquets no s’imposa’ s’ha convocat aquest dimarts a les 20h a la plaça Major d’Altura (l’Alt Palància) una concentració contra la impartició d’islam al col·legi públic Virgen de Gracia. El passat dijous 26 de juliol el PP d’Altura ja va expressar la seua oposició “de manera frontal” a aquesta oferta lectiva i va exigir “la seua retirada del pla educatiu per al curs 2018-2019; sent l’únic municipi de la província de Castelló en què el Consell pretén oferir aquesta assignatura”.

En un missatge que es pot llegir al perfil de Facebook dels ‘populars’ d’Altura es recullen declaracions de la presidenta de l’agrupació, Teresa Máñez, en què manifesta que “la majoria dels pares estem en contra de la implantació de l’ensenyament de l’islam al col·legi d’Altura, per això durem a terme les accions que siguen necessàries perquè el Consell retire l’assignatura”.

Segons Máñez, “no ens quedarem amb els braços plegats davant d’una situació que no podem permetre, perquè ni l’alcalde ni la Conselleria d’Educació han preguntat abans d’implantar l’islam”. “Ens han informat quan ja no quedava marge de maniobra”. Els ‘populars’ lamenten el “greuge comparatiu” del Consell entre la religió catòlica, “majoritària a Espanya”, i l’islam. “Volen que els nostres fills estudien una religió que no és la nostra i, per contra, intenten una vegada i una altra eliminar la religió catòlica dels col·legis i que no siga computable en el currículum dels nostres fills”.

Bonig, responsable de frenar “el discurs de l’odi”

El sotssecretari general del PSPV-PSOE, Manolo Mata, ha criticat que el PP d’Altura estiga convocant a una concentració contra la docència de religió islàmica en un col·legi públic de la localitat “crispant la convivència i enverinant la relació normalitzada entre religions”. “‘L’efecte Casado’ amb manifestacions xenòfobes està començant a tindre efectes a la Comunitat Valenciana”, ha indicat Mata.

Mata ha qualificat de “preocupant” que el PPCV “no pose límit a manifestacions d’aquest estil que poden tindre conseqüències molt greus” i ha remarcat que “Isabel Bonig és responsable de frenar el que està passant a l’Ajuntament d’Altura, que podria deixar un discurs de l’odi com el que s’està veient en altres països amb l’auge de l’extrema dreta”.

El també síndic dels socialistes a les Corts ha recordat que, en compliment de la normativa estatal, i amb acords des de 1992, les escoles públiques i concertades tenen l’obligació d’oferir a les famílies les classes de religió tant la catòlica, com la islàmica i l’evangelista, “i en totes bandes hi ha una bona recepció en aquestes classes, ja que són els pares qui trien”.

Per això ha indicat que des del PSPV fan costat “a l’Ajuntament i als socialistes d’Altura que estan defensant la llibertat religiosa, la d’opinió i la llibertat, amb majúscules, malgrat que ens agradaria que l’escola estiguera lliure de religió”.

“Es comença donant suport a una concentració islamòfoba i s’acaba celebrant que es tanquen els ports”

“És evident que els socialistes sempre hem advocat per deixar fora del currículum la religió, perquè es tracta d’una qüestió vinculada a la intimitat personal i familiar, però quan cal complir la llei, el PP no pot combatre-la amb concentracions, amb insults a dirigents del PSPV i qüestionant l’habitabilitat de pensaments diferents i la pluralitat religiosa”, ha expressat Mata.

El sotssecretari general del PSPV-PSOE ha advertit que “es comença donant suport a una concentració islamòfoba en un poble i s’acaba celebrant que es tanquen els ports per a evitar l’entrada de persones rescatades en el mar”. Així mateix, ha lamentat que tant Casado com els dirigents del PPCV vulguen “traure vots a partir d’encoratjar la xenofòbia i rebentant el clima de convivència”, encara que ha indicat que el País Valencià “és una terra solidària que no té res a veure amb els discursos ultres del senyor Casado i ara dels seus sequaços del PP valencià”.

“Només la religió catòlica està en la Constitució espanyola”

Preguntada sobre aquesta qüestió, la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha indicat que l’únic que vol el seu partit és que “es respecten els tractats internacionals i els acords”. Així, ha assegurat que s’imparteix la religió catòlica “perquè així està en els acords” i s’ha mostrat sorpresa perquè “hi ha clarament des de l’esquerra i des dels partits que governen actualment a l’estat espanyol i a la Comunitat Valenciana una afronta contra l’ensenyança de la religió catòlica dins dels espais públics i, no obstant això, es tenen altres consideracions amb altres religions”. Bonig ha apuntat que “la realitat religiosa d’aquest país és la que hi ha i es basa en uns acords que va signar l’estat espanyol amb la Santa Seu”.

“Nosaltres no donem suport ni no suport”, ha dit Bonig preguntada específicament per la concentració d’Altura. “La gent en el lliure exercici de la seua llibertat fa el que considera d’assistir o no”, ha afegit. A més, ha argumentat que en el seu partit són “partidaris de donar una formació religiosa tan important com la formació acadèmica en idiomes o de qualsevol altre tipus i que estiga sustentada en acords”. “La llibertat religiosa per a nosaltres és fonamental; [la llibertat] de totes les religions, inclosa la catòlica, que és l’única que té un reflex en la Constitució espanyola”, ha rematat.

La presidenta dels ‘populars’ valencians ha qüestionat la manera com s’ha dissenyat la distribució, “en quins col·legis o en quines zones”. “No s’ha negociat ni s’ha parlat i el que volem és informació i saber per què s’elegeixen algunes zones, les castellanoparlants, i no se n’agafen d’altres”.

Comparteix

Icona de pantalla completa