Diari La Veu del País Valencià
La Universitat d’Alacant demanarà a la Generalitat l’autorització per a implantar Medicina en 2019

El rector de la Universitat d’Alacant (UA), Manuel Palomar, ha anunciat aquest dimarts que en setembre sol·licitaran a la Generalitat l’autorització per a implantar el nou grau de Medicina en curs 2019-2020. El màxim responsable de la institució acadèmica s’ha mostrat satisfet perquè el pla d’estudis haja rebut la verificació del títol atorgada per l’Agència Nacional de Qualitat (Aneca).

En un comunicat, després de conéixer-se l’autorització, Palomar ha remarcat que es tracta del resultat d’un pla d’estudis que ha descrit com “de qualitat”, “nou”, “molt creatiu” i “d’avantguarda”. “És necessari en aquestos moments per a la formació dels futurs professionals de Medicina”, ha sostingut, al mateix temps que ha subratllat els acords aconseguits amb “tots” els hospitals privats de la demarcació d’Alacant. Aquestos centres “han mostrat l’interés per a arribar a aquestos acords amb la Universitat d’Alacant i, fruit d’això, el pla d’estudi ha obtingut aquesta acreditació per part de l’Aneca”, ha prosseguit Palomar.

Finalment, el rector de la UA ha indicat que quan l’Aneca verifica un títol d’aquestes característiques “vol dir que la universitat compta amb els mitjans, tant materials com humans, per a poder desenvolupar l’activitat formativa del títol de Medicina”.

Per la seua banda, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, preguntada sobre aquest tema, s’ha remés a una reunió amb el conseller d’Educació, Vicent Marzà, abans de valorar la decisió de l’Aneca.

Preguntada per les paraules de la seua predecessora en el càrrec i actual ministra, Carmen Montón, que va dubtar sobre la necessitat d’implantar Medicina a la UA, Barceló ha mantingut que “probablement ho va dir però encara no existia una certificació que, pel que sembla, ha obtingut ara”.

Qüestionada sobre si es mostrarien favorables, Barceló ha insistit a no pronunciar-se perquè “necessita també l’autorització del conseller d’Educació” i ha recordat que finalment serà la Conselleria qui autoritze la nova facultat.

Comparteix

Icona de pantalla completa