Diari La Veu del País Valencià
Ascer, CCOO i UGT signen un preacord per a renovar el conveni del taulell

Ascer, CCOO i UGT han signat un preacord per a la renovació del IV conveni col·lectiu autonòmic per a la indústria de taulells, paviments i rajoles ceràmics de la Comunitat Valenciana, que inclou increments del 2,5% anuals fins a 2020, segons ha informat en un comunicat la patronal del taulell.

El preacord, aconseguit la nit de dimarts i que haurà de ser sotmés als respectius òrgans de govern de les organitzacions signatàries per a la seua ratificació, té vigència per als anys 2018, 2019 i 2020.

El document preveu increments aplicables sobre els conceptes de taules salarials del conveni i sense compensació i absorció així com el compromís que si la suma dels IPC del període de vigència supera la dels increments pactats, aquesta diferència es tindrà en compte en la negociació del següent conveni col·lectiu.

També s’ha acordat el manteniment de la jornada anual vigent i la creació d’una comissió paritària que aborde durant la vigència del conveni col·lectiu l’estudi de les diferents qüestions relacionades amb la jornada de treball. El preacord, que ha de ser ratificat pels signants, una vegada aprovat se signarà la primera quinzena del mes de setembre.

ASCER ha valorat el preacord per l’estabilitat que representa per a les relacions laborals del sector ceràmic durant els pròxims tres anys, així com per haver mantingut la durada de la jornada de treball i aplicar-se els increments sobre els conceptes de taula.

Comparteix

Icona de pantalla completa