Diari La Veu del País Valencià
Una empresa belga i una amb participació valenciana opten a construir el nou centre tecnològic de la Marina

La Marina de València ha fet passes endavant per a concretar la instal·lació d’un hub tecnològic a l’antiga estació marítima i la construcció d’un skatepark i urbanització del seu entorn a la plaça de l’Ona, ja que la Mesa de contractació ha obert els sobres amb les ofertes de les dues empreses que s’han presentat per a realitzar l’obra.

Respecte al futur centre tecnològic, aquest dimecres la Mesa de contractació ha obert els sobres amb les ofertes econòmiques de les dues empreses que s’han presentat al concurs públic. Les seues propostes tècniques van ser valorades divendres passat, 27 de juliol, per un comitè d’experts. Eixe mateix dia, es reunia també un altre jurat compost per especialistes per a avaluar les deu propostes presentades en el concurs d’idees per a la creació d’un skatepark.

Així doncs, la Mesa de contractació s’ha reunit aquest dimecres a la seu del Consorci, amb la finalitat d’obrir les ofertes econòmiques de les dues empreses que s’han presentat al concurs per a la concessió d’ús de l’antiga estació marítima. Els projectes que aspiren a crear un hub tecnològic en l’edifici són: València Innovation Bay, de l’empresa belga Fosbury & Sons, i València Innovations District SL, projecte de diversos socis, que rep el suport de l’Associació Valenciana de Startups.

Els portaveus d’ambdues candidatures van explicar divendres passat les seues propostes davant un comitè d’experts, format per representants de les tres administracions públiques (govern estatal, Generalitat Valenciana i Ajuntament de València): delegats del cadastre (Ministeri d’Hisenda), de l’IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial) i de la fundació municipal València Activa. Els especialistes han sigut els encarregats d’avaluar les propostes tècniques. S’estima que l’adjudicació es realitze en setembre, ha informat el Consorci València 2007 en un comunicat.

L’objectiu del Consorci València 2007 és transformar l’antiga estació marítima en un hub tecnològic, un centre d’innovació i un pol d’empreses tecnològicament capdavanteres que generen, atraguen i retinguen ocupació i inversió. Les condicions principals són que l’edifici contribuïsca a la concentració d’empreses emergents a La Marina, que siga centre de referència internacional de la innovació valenciana, que destine espais a treball en conjunt i que la seua planta baixa siga permeable i accessible al públic.

Skatepark i urbanització del seu entorn

Paral·lelament, una altra sala del consorci va reunir divendres passat el jurat que valorarà les deu ofertes presentades en el concurs d’idees per al disseny d’un skatepark a la plaça de l’Ona (l’esplanada enfront de la base Alinghi) i la urbanització del seu entorn. El jurat està compost per un comitè tècnic format per representants de la Federació de Patinatge de la Comunitat Valenciana i del Grupo Recreativo Tinglados Skateboarding, així com arquitectes especialitzats en espai públic, paisatgisme i urbanisme inclusiu.

El jurat va obrir divendres els sobres amb la documentació administrativa. Després d’iniciar-se un termini per a esmenar documentació, l’obertura de les propostes tècniques es realitzarà el 7 de setembre. A més d’una pista esportiva, l’actuació preveu també una gran plaça amb espais d’ombra, un quiosc, elements de joc i llocs on asseure’s per a veure la gent patinant.

Les bases del Concurs d’Idees prefiguren un espai dissenyat a escala humana i sobre la base de criteris inclusius; capaç de generar múltiples situacions i potenciar la interacció social; pensat des de la creativitat, flexible i canviant; recognoscible alhora que plenament integrat al paisatge de la Marina. Aquest projecte serà una de les principals actuacions de millora de l’espai públic de l’antiga dàrsena de la ciutat, eix de treball prioritari per al CV-07.

Comparteix

Icona de pantalla completa