El Servef subvencionarà amb un màxim de 19.500 euros la contractació de joves aturats

Eels contractes de pràctiques també seran objecte de les ajudes
/ València
1 agost 2018 01:00h
La Generalitat disposa de 87 euros menys que la mitjana espanyola per a formar a aturats.

El Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Servef) ha convocat subvencions de fins a 19.500 euros per a promoure la contractació de persones joves aturades en empreses del País Valencià. Amb aquestes ajudes, emmarcades en el programa Avalem Joves, el Nou Servef busca frenar la desocupació juvenil i impulsar les contractacions en el sector privat, un dels principals objectius que s'ha marcat el Consell en matèria d'ocupació.

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha explicat que, com a novetat, enguany el Nou Servef subvencionarà no solament els contractes indefinits sinó també els contractes en pràctiques. "D'aquesta manera, ha manifestat, es flexibilitzen les condicions i s'obri la porta que puguen optar més empreses". 

El programa de reactivació de la contractació de joves en pràctiques ha sigut consensuat entre el Servei Públic d'Ocupació, els sindicats i els principals agents socials per a trobar una fórmula efectiva que impulse l'ocupació juvenil en les entitats privades. "Gràcies a aquesta col·laboració hem millorat el nostre pla de foment d'ocupació i esperem aconseguir que més empreses se sumen a aquest projecte", ha declarat el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu.

Aquestes subvencions, amb valor de quatre milions d'euros, podrà sol·licitar-les qualsevol entitat ocupadora privada, inclosos els treballadors autònoms, que tinga el seu àmbit d'actuació al País Valencià i empreses de qualsevol naturalesa (tant pública com privada) en el cas de la contractació en pràctiques. Els destinataris finals d'aquestes ajudes són les persones joves qualificades, majors de 16 i menors de 30 anys, que figuren inscrites al fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l'àmbit territorial del País Valencià. L'import de la subvenció mitjana serà de 19.500 euros en el cas de realitzar una contractació indefinida i 8.500 euros per a la contractació en pràctiques.

Nomdedéu ha explicat que les subvencions formen part del pla Avalem Joves, un projecte engegat pel Consell per a donar suport a la inserció laboral de les persones joves i lluitar contra l'elevada taxa de desocupació juvenil. Aquestes subvencions de foment de l'ocupació estan cofinançades pel Fons Social Europeu i la Iniciativa d'Ocupació Juvenil.

El secretari autonòmic d'Ocupació ha recordat que Avalem Joves és "el projecte més ambiciós que ha dut a terme l'Administració per a incentivar la inserció laboral dels joves" perquè, per al Servei Valencià d'Ocupació, "la integració laboral dels col·lectius amb dificultats d'inserció és una prioritat i, lamentablement, els joves són un dels grups que més obstacles troba per a accedir al treball".

Sol·licitud i resolució

Les empreses interessades a percebre les ajudes han de presentar la seua sol·licitud de forma telemàtica a través de l'enllaç 'Sol·licitud Telemàtica' que hi ha associat a la convocatòria en l'apartat de subvencions de la web del Servef.

La notificació de les resolucions i actes de tràmit es duran a terme a través de la seu electrònica de la Generalitat.

next