Diari La Veu del País Valencià
L’Ensems i el Rafel Festival busquen els millors intèrprets de música contemporània

El Festival de Música Contemporània Rafel Festival ha inclòs en la 7a edició el I Concurs internacional d’interpretació de Música de nova creació ‘Re_Cre@’ amb l’objectiu de fomentar la interpretació de músiques actuals.

El Rafel Festival se celebrarà al llarg del mes d’octubre a l’Auditori municipal. L’objectiu del concurs és impulsar la interpretació de creacions musicals recents. Tenint en compte el repertori que facen els concursants, els guanyadors seran programats a les següents edicions del Rafel Festival i del Festival Ensems. L’import destinat a la realització dels 2 concerts cobrirà un caixet professional per als artistes, amb un màxim de 6.000€ bruts (3.000€ bruts per part de cada festival). Hi haurà un altre premi: l’estrena d’una obra per encàrrec de l’Institut Valencià de Cultura.

Per a aquesta primera edició del ‘Re_Cre@’ el jurat estarà composat per cinc integrants: dos solistes de l’Ensemble Modern de Frankfurt, la solista internacional Xelo Giner, el compositor Voro García i un secretari de l’organització amb veu però sense vot.

El concurs és per a joves de fins a 35 anys i està obert a intèrprets i artistes de qualsevol nacionalitat que interpreten creacions musicals recents, entenent com a tals la denominada música contemporània; la música acústica; electroacústica i/o mixta; l’art sonor, i altres tipus de creacions musicals multidisciplinàries i multimèdia sempre que requerisquen de músics intèrprets. Pel que fa a les formacions, podran participar des de duets fins a sextets.

Quant a les creacions presentades, s’acceptarà un repertori lliure d’entre 15 i 30 minuts sempre que haja sigut creat durant els últims 50 anys en què es pot incloure tecnologia i dramatúrgia, ja que les instal·lacions de l’Auditori Rafelbunyol ho permeten.

‘Re_Cre@’ està impulsat per l’Ajuntament de Rafelbunyol, l’Institut Valencià de Cultura, el Festival Ensems, la Diputació de València i la Fundació SGAE i es realitzarà en dues fases: una primera selecció sobre la base de currículum i gravació i una segona fase amb audició pública per part dels grups seleccionats, que actuaran a l’Auditori Rafelbunyol el 12 d’octubre. La data límit per a inscriure’s és 7 de setembre de 2018 i les bases es troben detallades a la pàgina web del Rafel Festival.

Comparteix

Icona de pantalla completa