Diari La Veu del País Valencià
El 20 de setembre, Dia Mundial de la Paella

El 20 de setembre serà, a partir d’enguany, el Dia Mundial de la Paella. Així ho han anunciat aquest dijous el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i la regidora i presidenta del patronat de Turisme, Sandra Gómez, després d’una reunió de treball amb representants del sector hostaler, gastronòmic i turístic del País Valencià i la ciutat de València.

Segons han explicat, s’ha triat el 20 de setembre perquè eixe és el mes durant el qual es fa la sega de l’arròs, “ingredient principal de la paella”. L’objectiu de celebrar aquesta jornada, que es podrà seguir a les xarxes socials amb el l’etiqueta #WorldPaellaDay, és “fer de la paella l’emblema de la nostra terra” i “lligar el plat al lloc on es va originar, València”, ha explicat Gómez.

Per a la regidora, la paella és sinònim de “germanor” perquè és un plat que es comparteix amb família i amics en moments d’alegria. D’aquesta manera, des de Turisme volen convertir la paella en “patrimoni” del País Valencià i en un “ambaixador de la gastronomia i la cultura valenciana”. Així, Sandra Gómez ha posat en valor que en els buscadors “la paella siga el quart plat més buscat per darrere del sushi, l’hamburguesa i la pizza”.

Per la seua banda, el secretari autonòmic de Turisme ha assenyalat que crear el Dia Mundial de la Paella servirà per a “reivindicar l’autenticitat, la territorialitat i la paternitat de la Paella”. En aquest sentit, ha destacat que la paella representa “l’hospitalitat” i està estretament relacionada amb la cultura, el paisatge i l’estil de vida valencià.

Pel que fa a les activitats previstes per al 20 de setembre, Gómez ha explicat que s’intentarà que tant al Congrés com al Senat, al Parlament Europeu i a Turespaña la paella siga la protagonista. No obstant això, tant Colomer com la regidora han explicat que serà durant el mes de setembre quan es donaran més detalls sobre les activitats que es faran per a celebrar el dia de la paella.

Cartell i imatge

Sandra Gómez i Francesc Colomer han aprofitat l’ocasió per a presentar també el cartell i la imatge promocional del Dia Mundial de la Paella. Es tracta d’una vista zenital d’una paella que té dibuixat un número 20 amb els colors blau, roig i groc, “com la bandera”, ha explicat el dissenyador.

Comparteix

Icona de pantalla completa