Diari La Veu del País Valencià
Ciutadans, favorable a l’assignatura de Religió Islàmica sempre que n’hi haja demanda

Ciutadans no té cap prevenció al voltant de la introducció de l’assignatura de Religió Islàmica. La diputada al Congrés del Diputats Marta Martín ha assegurat aquest dijous en una roda de premsa a la seu del partit a València que el seu partit és complidor “escrupolós de la legalitat” i que, per tant, és favorable al compliment dels “acords signats amb les diferents confessions religioses: catòlica, jueva o musulmana”.

“Nosaltres utilitzem els mateix criteri siga la religió que siga. En la mesura que hi haja demanda social perquè s’impartisquen aquestes matèries a les escoles i respectant els convenis internacionals que tenim signats, les classes s’han de fer”, ha explicat la política alacantina, interrogada al voltant de la posició del seu partit arran del rebuig social suscitat a Almassora, Sogorb i Altura a la possible implantació de la matèria a les seues escoles públiques.

  • Marta Martín: ” Som escrupolosament respectuosos amb la legalitat i, com fem amb la religió catòlica, hem de fer amb la resta de religions”.

Martín, però, ha deixat clar que la presència de la religió a l’escola com a assignatura confessional “no és el model de Ciutadans” i ha defensat “una educació laica que incloga una assignatura obligatòria per a tots computable i avaluable que siga Història de les Religions i que estiga al currículum”.

La diputada ha apel·lat al compliment de la legalitat: “El mateix que fem amb la religió catòlica, hem de fer-ho amb la resta de confessions amb què tenim signats convenis. Si no ens agrada, haurem de parlar-ho en un altre context”.

El criteri per a la introduccio de la Religió Islàmica ha de ser, a parer de Martín, la “demanda” concreta en cada lloc. Per això ha demanat que se’ls done “per escrit el nombre de xiquets i xiquetes d’eixos col·legis que han demanat fer classes de religió musulmana i quants estan fent classes de religió (catòlica)”.

Comparteix

Icona de pantalla completa