Diari La Veu del País Valencià
Joan Baldoví és el líder polític millor valorat, segons el CIS

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, és el líder polític millor valorat, segons el Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), amb una nota de 4,05, només una centèsima més que el president del govern espanyol.

Pedro Sánchez s’ha convertit en el líder polític millor valorat dels quatre partits principals de l’Estat (PP, PSOE, Cs i Podem), posició en la qual substitueix el president de Ciutadans, Albert Rivera, que passa a ocupar el segon lloc en aquest rànquing.

El nou cap de l’executiu espanyol aconsegueix una nota de 4,04, mentre que Albert Rivera obté un 3,35 en l’avaluació dels portaveus parlamentaris i líders polítics que fa el CIS en el seu últim baròmetre.

El sondeig realitzat entre l’1 i el 10 de juliol, quan Mariano Rajoy continuava sent president del PP i encara no havia sigut triat Pablo Casado per a succeir-li, dóna a l’expresident del govern estatal la pitjor qualificació dels quatre, 2,83 punts, per darrere del secretari general de Podem, Pablo Iglesias, que aconsegueix 2,96.

Després de Baldoví i Sánchez, el tercer líder millor valorat és el coordinador general d’IU, Alberto Garzón, que té una qualificació de 3,98; el quart, el portaveu del PNB, Aitor Esteban, 3,83; la cinquena, Ana Oramas, de Coalició Canària, 3,82, i el sisé, Carles Campuzano, del PDeCAT, 3,39.

Amb els seus 3,35 punts Albert Rivera se situa en el seté lloc, per davant de Miguel Anxo Fernández, d’En Marea, 3,25, i Marian Beitialarrangoitia, de Bildu, 3,16.

Pablo Iglesias ocupa el desé lloc, amb els seus 2,96 punts; Lucía Martín, d’En Comú Podem, 2,9, l’onzé, i Mariano Rajoy, el dotzé, amb els seus 2,83 punts.

Els segueixen el portaveu d’ERC, Joan Tardà, amb una nota de 2,59; Íñigo Alli, d’UPN, amb un 2,56, i tanca la classificació Isidro Martínez Oblanca, de Foro Asturias, amb un 2,29.

Comparteix

Icona de pantalla completa