Diari La Veu del País Valencià
Arriben a Madrid els primers valencians de les Marxes de la Dignitat

La Marea / La Veu.

Una primera columna de 350 persones, amb cares d’esgotament però amb il·lusió pròpia dels qui pensen que paga la pena tant d’esforç i més lluita, és planten a 50 km de Madrid.

Ahir a les 12.00 eren rebuts a l’entrada de Villarejo de Salvanés per un grup de veïns d’aquest poble de Madrid; darrera etapa recorreguda abans d’enfilar hui i demà recta final. Les abraçades i les besades contrasta amb les formes i maneres del president de la Comunitat de Madrid que titlla als indignats que venen a la capital.

Una mobilització massiva

Els organitzadors de les Marxes de la Dignitat, que confluiran demà dissabte a Madrid, esperen que la manifestació i les diverses mobilitzacions programades siguen “un 15M multiplicat”. Així ho ha expressat en diverses ocasions Diego Cañamero, dirigent del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), durant la roda de premsa que ha oferit aquest divendres a l’Ateneu de Madrid al costat d’altres representants de diverses columnes i col·lectius que participen en les marxes.

Sonia Resina, de la columna de Catalunya, assegura que la mobilització serà massiva ja que tenen constància que s’han mobilitzat “quatre trens complets i més de 800 autobusos en els quals viatjaran un mínim de 60.000 persones”.

“És molt probable que arribem més de 100.000 persones perquè hi ha moltes entitats i associacions que s’han organitzat elles mateixes i que no tenim comptabilitzades, molts que vénen caminant i uns altres que són de Madrid i els voltants”, explica Resina.

Els organitzadors s’han desmarcat de la possibilitat que la manifestació acabe en una acampada com es va viure en el 15-M. José Luis Martínez, membre de la coordinadora de les Marxes a Madrid, ha limitat la responsabilitat de l’organització a les mobilitzacions que estan planificades des del mateix dissabte fins al dimarts 25, entre les quals s’inclouen un “Envolta el capital”, el dilluns, enfront del Banc d’Espanya.

Martínez ha afegit que molts dels qui participaran en la marxa tindran un lloc per a dormir i rentar-se a moltes cases privades, a centres cívics i locals que han oferit veïns i organitzacions de Madrid, així com als llocs de la zona metropolitana on els participants ja han fet nit durant els dies previs.

Representants de les Marxes de la Dignitat en la roda de premsa d’aquest divendres a l’Ateneu de Madrid.

La xifra dels 1.650 antidisturbis que desplegarà la Delegació del Govern de Madrid és, segons Sonia Resina, una mostra que “els dóna molt de respecte el que està passant, però no som violents, açò serà una festa, serà una mobilització familiar, de totes les edats, i molt pacífica”.

Per la seua banda Cañamero ha demanat rebaixar la tensió davant declaracions com les que ahir va realitzar el president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, on va comparar les mesures que proposen des de les Marxes de la Dignitat amb les que duu a terme el partit nazi Amanecer Dorado a Grècia. “Aquestes declaracions són ficar el dit en l’ull perquè entrem al drap, però no ho farem amb tanta gent que ve a Madrid a manifestar-se pacíficament”, ha conclòs el dirigent del SAT.

Els participants en la roda de premsa han recalcat que els actes que tindran lloc durant el 22 i el 25 de març, especialment l’assemblea que se celebrarà el diumenge a la plaça de Colón, cerquen canalitzar les diferents reivindicacions que s’han produït des del 15-M per a intentar donar-li un sentit comú i continu. Segons Cañamero, les Marxes de la Dignitat han de servir “perquè l’economia i la democràcia estiguen més properes al poble”.

Comparteix

Icona de pantalla completa