L'Acadèmia Valenciana de la Llengua converteix en còmic el Sexenni de Morella

Julià Pastor i Jesús Huguet són els autors d'aquesta publicació amb què es pretén apropar als més joves la festa més important de la vila dels Ports
/ València
4 agost 2018 01:00h
La publicació es pot adquirir de manera gratuïta a l\'Oficina de Turisme de Morella.

El còmic El Sexenni de Morella es va presentar aquest divendres a la Sala del Justícia de la ciutat dels Ports. El tebeo explica d'una forma gràfica i resumida diferents elements, tradicions i història d'aquesta festa tan especial per als morellans que compleix 340 anys. D'aquesta manera, el còmic reflecteix l'organització del Sexenni en gremis, el muntatge dels carrers i les diferents danses i quadres bíblics que el componen.

La presentació del còmic va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig; el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramón Ferrer; l'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i els autors del llibre, Julià Pastor i Jesús Huguet.

El còmic forma part d'una col·lecció que recull diferents festes i tradicions al voltant del País Valencià. Així, el còmic sobre el Sexenni es pot adquirir de manera gratuïta a l'Oficina de Turisme de Morella.

Ripollés va destacar que "la importància d'aquest tipus de publicacions que apropen les nostres tradicions, festes i la nostra llengua als més joves i que, a més, serveixen per a promoure-les i donar-les a conéixer". El regidor va aprofitar per a "agrair a l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i als autors del còmic fer possible aquesta publicació que reflecteix la festa més important de Morella".

Cal recordar que enguany és l'any del 54 Sexenni que tindrà lloc entre el 18 i el 27 d'agost. A més, aquesta festa està declarada Festa d'Interés Turístic Nacional i Bé d'Interés Cultural Immaterial, en la qual danses úniques al món, quadres bíblics i tapissos omplin els principals carrers de la ciutat de color i festa durant els 10 dies de festa major.

next