‘Cas Gürtel’: Pablo Crespo demana que se suspenga el judici

El nº 2 de la trama expressa la seua “convicció” sobre la falta de competència del TSJCV per a jutjar la peça de Fitur, després de la dimissió de Milagrosa Martínez
21 març 2014 01:00h
Francisco Correa (esquerra) i Pablo Crespo (dreta), dos dels considerats caps de les empreses de la trama 'Gürtel' a la sortida del TSJ valencià el passat maig durant la instrucció de la investigació per un presumpte finançament irregular del PP valencià.

Redactaveu / Europa Press / València
 
L’exsecretari d'Organització del Partit Popular (PP) de Galícia i presumpte nombre dos de la xarxa 'Gürtel', Pablo Crespo, ha presentat un escrit en la sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) en el qual demana que se li comunique la dimissió com a diputada de Milagrosa Martínez, i avança la seua “convicció” sobre la “falta del competència” de la sala per a jutjar la peça de Fitur, el judici de la qual, previst per al 31 de març, demana que se suspenga.

Així consta en una providència de la sala en la qual s’adona de la recepció via fax i per conducte ordinari del certificat del secretari de Les Corts en el qual s’acredita el cessament com a diputada de Milagrosa Martínez, formalitzat aquest mateix divendres, amb el qual la causa s’ha quedat sense aforats.
 
Segons la informació facilitada a primera hora d’aquest divendres pel TSJCV, la sala donarà trasllat de la renúncia a les parts per a sentir-les i posteriorment dictarà un acte en el qual es reconeix “sense competències” per l’absència d’aforats i pel qual remetrà la causa a l’òrgan que, després d’estudiar “detingudament”, considere competent.

En la providència, la sala assenyala que, tenint en compte de l’estat del procediment, en el qual s’ha acreditat la pèrdua de la condició d’aforades de les dues parlamentàries que estaven processades, es dóna audiència a les parts perquè al·leguen en dos dies sobre la competència d’aquest tribunal i posteriorment es pronunciarà.
 
El tribunal “prega” que, donada la proximitat de la data assenyalada per a iniciar el judici, es presenten els escrits directament en secretaria.

A més de Crespo, ha exposat ja la seua consideració la Fiscalia que, a través d’un comunicat, sosté que la renúncia a l’escó de Milagrosa Martínez no pot suposar la pèrdua de competència de la sala i creu que aquesta decisió, dies abans de la celebració de la vista, “revesteix caràcter de frau de llei”.
  

next