Els terroristes de la Rambla tenien Benicàssim i el Rototom com a possibles objectius

El jutge ha decretat l'alçament parcial del secret de sumari del cas
6 agost 2018 01:00h

Els terroristes dels atemptats de Barcelona i Cambrils tenien entre altres possibles objectius Benicàssim i el festival de música reggae Rototom. Així apareix al sumari, a què ha tingut accés La Razón, on es recull la informació d'un telèfon mòbil rescatat entre les runes de la casa d'Alcanar després de l'explosió. En aquest consta com quatre dies abans dels atemptats els terroristes havien buscat informació de la localitat de Benicàssim i d'esdeveniments que hi tenien lloc: 'Benicàssim', 'carpes Benicàssim 19 agost', 'discoteca Benicàssim', 'Rototom sunsplash festival', 'tots els festivals 19 agost comunitat valenciana'.

Aquestos potencials objectius se sumen a altres llocs que també havien estat estudiats per part de la cèl·lula gihadista, com ara la Sagrada Família o el Camp Nou, on planejaven atemptar el 20 d'agost coincidint amb l'arrancada de la lliga de futbol. La Razón també transcriu els diàlegs entre els joves terroristes en vídeos que ells mateixos es van gravar a la casa d'Alcanar mentre manipulaven i fabricaven explosius.

"Això us farà molt de mal"; "Aquest és el verí que us posarem, enemics d'Alà"; "A patir! Enemics d'Alà!, això és perquè sapigueu que el musulmà té honor i força", "Amb els vostres diners ens preparem per a matar-vos", "Això fa molt de mal" i "Tot el que tenim preparat. Us en penedireu d'haver nascut, sobretot vosaltres Mossos d'Esquadra" són algunes de les frases i comentaris que els terroristes feien mentre fabricaven els artefactes explosius a la casa d'Alcanar abans que volara pels aires. Estan a la memòria SD d'una càmera rescatada entre les runes, on els Mossos d'Esquadra han localitzat 98 arxius: 80 imatges, 16 vídeos i 2 arxius il·legibles. 

Formaven part del sumari del cas que, fins a la setmana passada, s'havia mantingut secret. El jutge que investiga els atemptats, Fernando Andreu, va decretar l'alçament parcial del sumari i La Razón ha transcrit algunes de les gravacions incloses en aquesta targeta de memòria. 

next