Diari La Veu del País Valencià
La Policia requisa més de 200.000 historials de les clíniques valencianes d’iDental

Els historials mèdics de pacients rescatats per la Policia a les clíniques d’iDental del País Valencià superen els 200.000, segons han informat a EFE fonts de la Conselleria de Sanitat. En concret, en la clínica de València superen els 70.000 expedients de pacients afectats pel tancament i en la d’Alacant també ronden els 70.000, mentre que la clínica de Betxi (Castelló) està buida i suma altres 10.000 historials.

Segons les fonts, s’han de concretar encara els d’Alfafar (Horta Sud) i Elx (Baix Vinalopó), però en total se superen els 200.000 historials només al País Valencià. Ara, la Direcció General d’Alta Inspecció de la Conselleria de Sanitat organitzarà els historials per a poder entregar-los als usuaris o afectats de les clíniques iDental que els sol·liciten.

Des de la Direcció General estan elaborant ja un procediment que es publicitarà en un temps prudencial, segons les fonts de la Conselleria de Sanitat. La Policia va desenvolupar divendres passat una operació ordenada pel jutjat d’Instrucció número 5 de l’Audiència Nacional en les clíniques iDental valencianes, entre altres autonomies, per a poder rescatar els historials mèdics dels pacients afectats pel tancament d’aquestos centres.

El tancament de les clíniques iDental ha afectat milers de pacients en 24 ciutats espanyoles, tantes com seus tenia l’empresa, fins al punt que el jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata va decidir assumir la investigació pel presumpte frau. Segons les investigacions, les clíniques oferien tractaments a persones d’ingressos mitjans o baixos amb finançament per entitats de crèdit en què iDental actuava com a intermediari i era beneficiari directe dels fons. Així, el client quedava com a deutor de l’entitat financera, mentre que iDental quedava lliure de qualsevol responsabilitat fora del tractament.

Quan iDental cobrava el total del finançat i el client començava a pagar les quotes, les denúncies de perjudicats assenyalen que o bé no s’iniciava el tractament amb disculpes i anul·lacions de cites o sí que s’iniciava però amb mala praxi.

Comparteix

Icona de pantalla completa