Diari La Veu del País Valencià
Funcions gratuïtes en València i Alacant pel Dia Mundial del Teatre
RedactaVeu / Europa Press / València

La representació gratuïta fins completar l’aforament en aquestes dues representacions serà la del dia 28 de març i d’aquesta manera CulturArts pretén “acostar el teatre i fer-lo accessible a tots els públics” en un acte de reconeixement i celebració, destaca la Generalitat en un comunicat.

Els espectadors interessats a assistir a aquestes funcions gratuïtes poden passar a arreplegar les seues invitacions en les taquilles dels teatres fins completar l’aforament dels mateixos.

‘Dalí versus Picasso’ és un text de Fernando Raval que ha sigut dirigit per Juan Carlos Pérez de la Font i està interpretat per Antonio Valero i Roger Menge i mostra l’enfrontament dialèctic entre aquests dos genis de la pintura universal en vespres de la Guerra Civil espanyola.

Per la seua banda, ‘No òbrigues a ningú’ és una producció de la companyia alacantina El club de la serp d’un text del també alacantí Paco Sanguino, dirigit per Gloria Sirvent i interpretat per Cristina Fenollar, Mila García, Dolores Faraco i Begoña Tenés. Es tracta d’una peça dramàtica amb grans dosis d’humor negre que narra la reunió de tres germanes després de la mort de la seua mare.

En aquesta celebració, cada any, una figura excel·lent del món del teatre o una persona excepcional d’un altre camp, és convidada a compartir les seues reflexions sobre el teatre i l’harmonia internacional. El que es coneix com el Missatge Internacional que es tradueix a més de 20 idiomes, i és llegit per desenes de milers d’espectadors i artistes abans de les representacions en teatres de tot el món i és imprès en centenars de diaris i publicacions.

Missatge a càrrec de Brett Bailey

Enguany 2014 l’encarregat de redactar el Missatge del Dia Mundial del Teatre ha sigut Brett Bailey, dramaturg sud-africà director artístic de la companyia Third World Bunfight, autor d’una obra iconoclasta que interroga sobre les dinàmiques del món post colonial. Les seues obres s’han representat a Europa, Austràlia i Àfrica i han guanyat diversos premis internacionals.

El seu missatge per a enguany és una reflexió sobre la necessitat del teatre i una reivindicació del mateix, començant amb la frase ‘Allà on hi haja societat humana, l’irreprimible Esperit de la Representació es manifesta’, conclouen des de la Conselleria.

Comparteix

Icona de pantalla completa